Bár korábban a távozását fontolgatta, mégis kitöltheti az év végéig tartó szerződését az Ineos országúti kerékpáros csapatánál a Tour de France-on négyszer győztes Chris Froome – számolt be a Cyclingnews weboldal.

A 35 esztendős brit sportoló megállapodása idén lejár a brit World Tour-csapatnál, ahol eddigi nagy sikereit aratta. Korábban napvilágot láttak olyan értesülések, amelyek szerint akár már idény közben is szívesen látta volna soraiban az Israel Start-Up Nation, de a CCC-vel, a Bahrain-McLarennel és a Movistarral is hírbe hozták. A szakportál hétfői beszámolója azonban egy közeli forrásra hivatkozva közölte: Froome marad a korábban Sky néven futott brit istállónál, amelyet 2010 óta erősít, és amelynek színeiben a négy Tour-győzelem mellett a Vuelta a Espanát kétszer, míg a Giro d’Italiát egyszer nyerte meg.

Froome számára kapóra jött, hogy a francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, és csak augusztus 29.-szeptember 20. között rendezik meg, mivel súlyos sérülés és egyéves kihagyás után, röviddel a pandémia elterjedése előtt tért vissza. Április végén egyértelműen jelezte: a legtöbbszörös Tour-győztesként kíván visszavonulni, márpedig amennyiben szeptember 20-án Párizsban ismét magára ölthetné a sárga trikót, úgy felzárkózna a négy rekorder, az egyaránt öt-öt sikerrel rendelkező Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault és Miguel Indurain mellé.

Az Ineosnál azonban még nem tisztázott a kapitánykérdés, mivel a csapatban teker Froome honfitársa, a 34 éves Geraint Thomas, aki 2018-ban diadalmaskodott a Touron, valamint a címvédő Egan Bernal is. A 23 éves kolumbiai versenyző májusban kiemelte: noha tiszteli csapattársait, nem dobja el egy újabb győzelem lehetőségét, és nem áldozza fel magát értük.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet