Furcsa szakasz volt a 17., az esélyesek nagy része viszont pihenőnapot vett ki.

Hirdetés

Nem úgy az a 40+ versenyző, akik bevállalták elöl a 219 kilométeres, három kategorizált emelkedővel tarkított szakaszt. Az első két emelkedő tetejéig Pierre Rolland (Cannondale-Drapac), Pavel Brutt (Gazprom-Rusvelo) és Matej Mohoric (UAE Team Emirates) tekertek elöl, míg mögöttük egy nagyszámú csoport üldözött Jan Polanc-kal, Rui Costával, Tejay van Garderennel és még sok más versenyzővel.

Rolland elvitte a két hegyi hajrát, majd lelassított, hogy bevárja az üldözőcsoportot, ami jó döntésnek bizonyult. Az elöl tekerő párosból Brutt elkészült az erejével és az üldöző csoportba se tudott beállni, míg Mohoric azért tovább tekert velük, amikor hátba vágták 60 kilométerrel a cél előtt.

A mezőny ekkortájt 10 perc hátrányban volt, így a Quick-Step Floors és a LottoNL Jumbo csapata nekiállt tempót menni, hiszen veszélyben volt Jungels fehér trikója és Kruijswijk top 10-es összetett helye a szökésben tekerő Jan Polanc miatt.

Elöl azonban kétség sem fért hozzá, hogy a szakaszgyőztes az elmenésből fog kikerülni, így a körülbelül 25 főre zsugorodott csoport 17 kilométerrel a cél előtt elkezdte szétcincálni egymást. Támadás támadást követett, míg egyszer csak Rolland-t elengedték több, mint 10 másodpercre és már nem volt egyetértés az üldözést illetően. Pierre Rolland 24 másodperc előnnyel ért haza, így pályafutása első Giro d’Italia szakaszgyőzelmét aratta. Rolland 2012-ben nyert utoljára nagy háromhetes körversenyen szakaszt, és a Cannondale is 2 éve volt nyeretlen a GT-ken.

A második helyen érkezett az üldözőcsoport, amelynek hajráját Rui Costa nyerte Gorka Izagirre előtt. A mezőny közel nyolc perc hátrányban érkezett, így a top 9 helyezése változatlan maradt, viszont Polanc kiszorította a top 10-ből Adam Yates-et.

Videón a 100. Giro d’Italia 17. szakasza:

A 2017-es Giro d’Italia 17. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet