Ráadásul mindezt úgy, hogy az első számú ember, Geraint Thomas a harmadik szakasz után hazament a Giróról. Nulla másodperc különbséggel állt Hindley és Geoghegan hart a 2020-as Giro utolsó időfutama előtt, így minden ezen a szakaszon múlt.

Hirdetés

Filippo Ganna nem nagy meglepetésre lehozta az időfutamot, a szám világbajnoka több mint fél percet adott az egy órás csúcsot tartó Victor Campenaertsnek. Ganna így négy szakaszt nyert ezen a Girón, csapata, az Ineos Grenadiers pedig hetet. És egyiket sem sprintben.

A legjobban persze mindenki Geoghegan Hart és Hindley csatáját várta, ahol elég hamar érvényesült papírforma. Geoghegan Hart pár kilométer után átvette a vezetést, végül 40 másodpercet adott Hindley-nek, így a brit nyerte a Giro d’Italiát, de övé lett a fehér trikó is, és a hegyi pontversenyben is második lett. A sornak ezzel nincsen vége, ugyanis az Ineos Grendaiers nyerte a csapatversenyt is. A Sunweb a dobogóval vigasztalódhat, Hindley lett a második, Kelderman a harmadik.

Az összetett szempontjából még Almeida ment jó időfutamot. A portugál 14 napot töltött rózsaszínben, végül az összetet nyegyedik helyén zárt. Valter Attila ismét jól teljesített, a 41. lett az időfutamon, az összetettben a 27. helyen zárt 1 óra 30 perc hátrányban.

A 2020-as Giro d’Italia 21. szakaszának végeredménye és a végső összetett:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet