A befújó oldalszél izgalmassá tette a teljesen sík szakaszt, de az esélyesek együtt jöttek meg, Arnaud Démare (FDJ) pedig harmadik szakaszát nyerte az idei versenyen. 

Hirdetés

Pénteken sorozatban második alakalommal készülhettek az összecsapásra a sprinterek a Girón, a csütörtöki nappal ellentétben ráadásul ezúttal emelkedők és trükkös befutó sem tette nehezebbé a dolgukat. A Matera és Brindisi közötti rövid és szinte teljesen sík szakaszon előzetesen egyetlen akadály látszott a mezőnyhajrá előtt: a befújó oldalszél.

Ez viszont alaposan bekavart, a káosz már az első kilométereken elkezdődött. A Quick-Step és a Jumbo támadását követően villámgyorsan darabokra szakadt a mezőny. Az esélyesek közül Vincenzo Nibali (Trek Seagfredo), Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman (Sunweb) és a rózsaszín trikós Joao Almeida is elöl tudott maradni, a hátul ragadtak azonban 50 kilométer üldözés után mind felértek.

45 kilométerrel a vége előtt viszont újabb felfordulást okozott a mezőnyben egy bukás, ami miatt Pozzovivo ismét lemaradt, de a hátsó csoportban volt Valter Attila is. Ez a sor bő 20 kilométerrel a vége előtt felzárkózott, így a feszült nap végén jöhetett a mezőnyhajrá.

Az FDJ ismét remekül dolgozott Arnaud Démare-ért, a francia sprintert pedig hiába próbálták levállazni a vonatáról, tökéletes helyről kezdte a hajrát. A sprintben csak Peter Sagan tudta tartani vele a lépést, de megelőzni a szlovák sem tudta, Démare így 3. szakaszát nyerte az idei Girón. Sagan ellenben harmadjára lett második, a dobogót pedig Michael Matthews (Sunweb) zárta.

Az esélyesek végül mind együtt jöttek meg, jelentős változás az összetettben pedig a holnapi hosszabb és valamivel nehezebb etapon sem várható.

A 2020-as Giro d’Italia 7. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet