A Flandriai Körversennyel párhuzamosan a Giro sem állt meg, az utolsó pihenőnap előtt a Piancavallo hegyen rostálódott meg komolyan a mezőny.

Hirdetés

A nap elején a kék trikóért ment a harc, az elmenésbe bekerült a hegyi pontversenyben második helyen álló Giovanni Visconti is. Már percekkel vezetett az elmenés, mire a kék trikós Ruben Guerreiro észbe kapott. A portugál hosszú kilométereken át próbálkozott a senki földjén egyedül, mire rá kellett jönnie, hogy ez a hajó elment. Olyannyira, hogy a nap végére 31 ponttal beelőzte Visconti a pontversenyben, így az olasz versenyzőn lesz a kék trikó a pihenőnap után.

A szökésből úgy tűnt, hogy Rohan Dennis nyom egy Filippo Gannát, ugyanis a korábbi időfutam világbajnok egyedüliként maradt elöl sokáig az élen. Az összetett esélyesek azonban nem szórakoztak a Piancavallón, a Sunweb olyan komoly tempót diktált, hogy pillanatok alatt utolérték Dennist, és kinulláztak féltucat esélyest. Pozzovivo és Fuglsang nagyjából 9,6, míg Nibali 8,7 kilométerrel a cél előtt szakadt le az élről. Nagy meglepetésre egészen 7,3 kilométerrel a cél előttig kitartott Joao Almeida, aki a célig sem kapott annyit, hogy elveszítse a rózsaszín trikót.

Az élen mindössze három versenyző maradt innentől kezdve: Wilco Kelderman, valamint csapattársa, Jai Hindley és az ineosos Tao Geoghegan Hart. Közülük a brit könnyedén nyerte a sprintet a végén, aki így pályafutása első Grand Tour-sikerét ünnepelhette, ráadásul az Ineos már 5 szakaszgyőzelemnél jár a Girón. Valter Attila viszonylag korán leszakadt az emelkedőn, 9 perc 13 másodperc hátrányban érkezett a célba.

Ahogy említettük, Almeida megőrizte a rózsaszín trikóját, de a nap eseményei komoly károkat okoztak mögötte az összetettben. Kelderman 15 másodpercre csökkentette a hátrányát Almeidával szemben, mögöttük Hindley és Geoghegan Hart következik közel három perc hátránnyal – mindkettejük hét helyet jött előre az összetettben. Nibali és Fuglsang a célig több mint másfél percet kaptak az élen érkezőkkel szemben, így tovább csúsztak az összetettben: a hetedik és a tizenkettik helyen állnak.

Most pihenőnap és koronavírus-tesztek jönnek, aztán meglátjuk, mit enged majd az időjárás az utolsó, brutális hétből.

Giro d’Italia 2020 útvonal: mindenki a kegyetlen utolsó hétre spórol majd

A 2020-as Giro d’Italia 15. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: RCS Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet