Az első pihenőnap után egy igazán kemény hegyi etappal folytatódott a 2017-es Giro d’Italia. A verseny nem dőlt el, de azért megmutatták az összetett menők, hogy mire lehetnek képesek a verseny során.

Hirdetés

A startpisztoly eldördülése előtt egy perces néma csenddel adóztak a a hat évvel ezelőtt elhunyt Wouter Weylandt emléke előtt. A belga a 2011-es Giro d’Italián szenvedett halálos balesetet a Passo del Bocco lejtmenetében.

Végül elrajtolt a mezőny: Eugenio Alafaci (Trek-Segafredo), Jacques Janse Van Rensburg (Dimension Data), Jan Polanc (UAE Team Emirates) és Pavel Brutt (Gazprom-Rusvelo) voltak a 181 kilométeres szakasz bátrai. Messzire engedte őket a mezőny, 7 perc is volt az előnyük, de a szökésből csak Polanc tartott ki a célig.

A UAE Team Emirates versenyzője úgy nyerte meg a szakaszt, hogy az Etnán szinte mindenki megmutatta magát. A háromszoros Giro szakaszgyőztes, idén visszavonuló Paolo Tiralongo (Astana), a GT-ken rendre jól teljesítő Pierre Rolland (Cannondale Drapac) és Franco Pellizotti (Bahrain Merida) is támadt. Sőt, az összetettre esélyesek sem tétlenkedtek. Nibali, és Dumoulin is megindult a hegy végén, de a legjobbak egy csoportban maradtak. Kivéve Ilnur Zakarint, aki ellépett a favoritok csoportjától és majdnem utolérte Polancot is. Végül 10 másodpercet adott az üldözőcsoportnak, így valamelyest elégtételt vehetett a 2. szakaszon történtekből.

Az összetettben és a fehér trikóért zajló versenyben a vezetést 2016 után ismét Bob Jungels (Quick Step Floors) vette át, aki hat másodperccel vezet Geraint Thomas (Team Sky) és tízzel a többi GC menő előtt. Polanc győzelmével átvette a kék trikót Teklehaimanot-tól.

Videón a 2017-es Giro d’Itali 4. szakasza:

A 100. Giro d’Italia 4. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet