Hirdetés

Bukás ma ugyan nem volt, cserébe a hullámos terep és a szél nehezítette a versenyzők dolgát a 2019-es Giro d’Italia 7. szakaszán.

Hirdetés

Sajnos újabb nagy névtől vált meg a Giro d’Italia mezőnye: Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) térdfájdalom miatt szállt ki a küzdelmekből.

Túl nagy sérüléssel nem is igazán lehetett folytatni még az igazán nagy hegyek hiánya ellenére sem, ugyanis rendkívül hektikusan indult a hetedik szakasz. Hiába alakult ki jó nagy elmenés, a támadások folyamatosak voltak, és 100 kilométernél lényegében újra együtt tekert a főmezőny.

Nem sokkal később ugyan csak néhány percre, de sikerült ellépnie egy tizenkét fős csoportnak. Az elmenés legérdekesebb szereplője talán José Joaquín Rojas (Movistar Team), akinek csak bő két perc volt a lemaradása az összetettben. A mezőny ugyan elégedett volt azzal, hogy hazaengedje a szökést, de több csapat is dolgozott azért, hogy a rózsaszín trikó ne cseréljen gazdát, így Valerio Conti (UAE Team Emirates) a körülményekhez képest nyugodtan zárhatta a napot.

Az elmenésben miután biztossá vált a hazaérés, folyamatosak volta a támadások. Végül a legjobb időben Pello Bilbao indított az Astanából, aki néhány száz méter előnnyel hazaért a csoportja előtt és így élete első szakaszgyőzelmét aratta háromhetesen. Contin maradt tehát a rózsaszín trikó, Ackermann őrzi a cikláment, Ciccone a kéket és Carboni is megtarthatta tegnap megszerzett fehér trikóját.

A Sky már Ineos néven fut, de még mindig Pinarello bringákkal versenyeznek. Lesd meg a csapatszínekben pompázó bringákat ide kattintva (x).

A 2019-es Giro d’Italia 7. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Kövesd velünk a 2019-es Giro d’Itala történéseit a flowcycle.hu/giro-2019 oldalon.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet