Kulcscsonttörés ide vagy oda, továbbra is jó formában a Tour de Hongrie második helyezettje. Ez jó hír a néhány nap múlva kezdődő Európa Bajnokság előtt.

Hirdetés

Július utolsó hétvégéjén a magyar országúti kerékpárosok a szlovéniai GP Kranj versenyre utaztak, amely idén újra UCI 1.2 kategóriára emelkedett. A 157 kilométeres (12 km-es körpálya, 13 kör), meredek emelkedővel tarkított, néhol macskaköves szakaszokkal megspékelt versenyen elindult a hazai csapatok közül a Kontent-DKSI, az Epronex – Bike Hungary és a Kőbánya Cycling Team is. Az osztrák Amplatz-BMC csapatában is voltak magyarok Pelikán János és a 2015-ös versenyt megnyerő Kusztor Péter révén.

Az alábbiakban Peák Barnabás beszámolóját olvashatjátok a versenyről:

A rajt után egymást követték a próbálkozások, többek között (Pelikán) Jani is elmenésbe került, de minden próbálkozást szerelt a mezőny. A verseny vége felé egy 16-17 fős sor elment – akkor azt hittem annyi is a versenynek. Szerencsére voltak még próbálkozások, és végül egyedül, kb 40 másodpercet ledolgozva felértem az elöl tekerő csoportra köszönhetően annak is, hogy nem volt egyetértés köztük.

Ekkor már csak két kör volt hátra, próbáltam tartalékolni. Persze én is próbálkoztam egyszer, de senkit nem engedtek el. Az utolsó, meredekebb emelkedőn indult a sprint. Én balról indultam meg kb 150 méterrel a cél előtt, és bár erőből talán le tudtam volna kerülni a 3. és 4. helyezettet is, de bal kanyar következett, így bezártak előttem. Ekkor már másodszorra nem tudtam megindulni, úgyhogy maradt az ötödik hely.

A versenyt Matej Mugerli (Amplatz BMC) nyerte a Tour de Hongrie-n sárga trikót is viselő Žiga Jermann (ROG Ljubljana) előtt. A magyarok közül még Kusztor Péter (26. hely), Kiss Gergely (53. hely) és Solymosi Márton (62. hely) tudták befejezni a versenyt. Peák ötödik helye 15 UCI pontot hozott Magyarország számára.

A 2017-es GP Kranj végeredménye:

Címlapfotó: Damir Kovačič

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet