Részben a továbbra is fennálló járványhelyzet miatt a Magyar Kerékpárosklub 2020-hoz hasonlóan 2021-ben is Inkább bringázni hívja fel a közlekedőket, de azúttal nagyobb fókuszban lesznek a vidéki nagyvárosok is. A kampányt az elmúlt évekhez hasonlóan a témában megjelenő cikkekkel támogatja a Flowcycle is.

Hirdetés

Az Inkább bringázz kampány felvezetéseként többrészes videósorozatot indított a Magyar Kerékpárosklub, amelynek egyik főszereplője rendszeres szerzőnk, Árva János.

Az igényesen, minden közlekedő szempontjait felvonultató videósorozatban inspirációt gyűjthet az is, aki eddig autóval vagy tömegközlekedéssel oldotta meg a mindennapjait, de azok is, akik korábban csak hétvégén vették elő a kerékpárt.

Az idei Inkább Bringázz kampány másik újítása, hogy összesen hét nagyvárosra külön fókuszálva, a helyi jellegzetességeket figyelembe véve szervezik a felhívást. A kerékpárosklub nem titkolt élja ezzel az, hogy felkeltsék az egészséges versenyszellemet: melyik városban mozdul meg több bringás? Honnan posztolnak több képet? Hol lesznek aktívabbak a cégek és a városvezetés a hétköznapi kerékpáros közlekedés elősegítésében?

Lesz képmegosztós #hashtag-es nyereményjáték a közösségi felületeken, meghívásos workshop (tippekkel ) a bringabarát munkahellyé válni kívánó cégeknek, illetve önkormányzatoknak, valamint, ha a járványhelyzet és a körülmények megengedik, Bringásreggelik és Bebiciklizések, ahol a biztonságos városi kerékpározás tudnivalóit sajátíthatják el a résztvevők.

Áprilisban Budapesttel kezdünk, majd minden következő hónapban másik városban folytatjuk. Sorra kerül Debrecen, Győr, Kecskemét, Miskolc, Szeged és Székesfehérvár, de nem feltétlenül ebben a sorrendben. A soron következő várost mindig az előző hónap végén jelentjük be.” – áll a Kerékpárosklub közleményében.

A kampányról minden részletet megtudhatsz ide kattintva.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet