Ha épp keresed a családi nyaralás célpontját, vagy egy izgalmas hosszú hétvégéhez vadászol helyszínt, akkor feltétlenül olvass tovább! Stájerország – Ausztria zöld szíve idén ünnepli 50 éves születésnapját és ebből az alkalomból még több újdonság várja az odalátogatókat, köztük a bringásokat is. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a Stájer régióban mindenki megtalálja a számára ideális kikapcsolódási formát! 

Hirdetés

A zöld szív elnevezést nem véletlenül kapta a térség, hiszen Magas-Stájerország területének 75 százalékát erdő borítja. Átfogó japán kutatások bizonyítják, hogy az erdőben eltöltött idő és az úgynevezett erdőfürdőzés jótékony hatással lehet mentális és fizikai állapotunkra egyaránt. Ez a fák közötti woodness lehet a wellness egy újfajta formája.

Mindannyian mások vagyunk, természetesen eltérőek az igényeink is – nincs ez másként akkor sem, ha kikapcsolódásról, pihenésről vagy éppen kerékpározásról van szó. Ausztria pedig tökéletes célpont lehet mindenkinek. Minden térség picit más, alkalmazkodva a helyi adottságokhoz és az eltérő igényekhez. Így mindenki megtalálhatja a számára legideálisabb célpontot az országon belül.

Termálvizes fürdőzés, finom ételek e-bike túrával fűszerezve

A vulkánvidéket elsősorban azoknak ajánljuk, aki nem rendszeresen kerékpároznak. Ez a régió telis-tele van wellness- és fürdőlehetőségekkel és igen erős a gasztronómiai kínálat is. Tehát aki elsősorban fürdőzős pihenésre vágyik annak a vulkánvidék lesz az ideális célpont. Természetesen itt sem maradhat ki a kerékpározás a programból! Mivel itt a kikapcsolódás, feltöltődés az elsődleges szempont, ide elsősorban könnyebb e-bike túrákat ajánlunk viszonylag sík tereppel. Ezek akár két fürdőzés vagy egy finom vacsora előtt is bejárhatóak, bárki számára könnyen teljesíthető élménytúrák.

Újdonság a Vulkanland Route 66, vagyis a vidék 66-os útja. Ez csak a nevében hasonlít legendás amerikai társára. Az útvonal mentén végigjárhatjuk a helyi manufaktúrákat, ahol bepillantást nyerhetünk a sörkészítés, vagy akár a sajtgyártás kulisszatitkaiba is. Emellett meg is vásárolhatjuk a helyi kézműves termékeket a 43 élménymanufaktúra egyikében. A tematikus kerékpáros túraútvonalak közül kiválaszthatjuk a kerékpárunknak és edzettségi szintünknek leginkább megfelelőt.

Erdőfürdőzés, feltöltődés a természetben

Az erdőfürdőzés, természetes, nyugodt feltöltődést kedvelőknek a Schneealm vagy a Hochschwab térséget javasoljuk. Ez a legtermészetközelibb helyszín az összes Stájer régió közül, itt kipróbálhatjuk az erdőfürdőzést, az erdei jógát vagy ha úgy tartja kedvünk, akkor szimplán csak a lenyűgöző tájat csodálva tölthetjük fel energiaraktárainkat. Az összesen 2375 kilométernyi túraútvonal-hálózat bőven ad lehetőséget a vitalizáló kikapcsolódásra, mozgásra. Ha a gyalogos túrák már nem jelentenének elegendő kikapcsolódást, itt is könnyedén bérelhetünk e-bikeot magunknak, melynek a nyergében felfedezhetjük akár a magasabb hegycsúcsokat is. Az R5-ös Mürztal kerékpárút inkább családi élménybringázásra csábíthat minket. Ez a csodás, látványban gazdag folyóparti kerékpártúra igazi vízközeli élmény lesz, melyet frissítő vízi kalandokkal is ötvözhetünk. A Fischbachi-Alpokban található bikeparkban pedig még a határainkat is feszegethetjük, ha nem elégednénk meg a túrázás adta bringás kihívásokkal.

Adrenalinfüggőknek és kalandoroknak

A Schladming Dachstein régió a hegyikerékpárosok és az adrenalinfüggők legkedveltebb terepe. Az itt található bikepark méltán hírek a montisok körében. Többféle nehézségű pályával és kiegészítő élményekkel várja a bringás kalandot keresőket.

Legyen szó családi élménybringázásról, rövidebb e-bike túráról, vagy akár adrenalinhalmozó bikeparkozásról, Stájerország ideális célpont lehet mindannyiunk számára idén is.

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet