A tavalyi évben még javában zajlottak a munkálatok, de most már jó ideje tárt karokkal várják a vendégeket Svédország első olyan szállodájában, amely teljes egészében kerékpárosok számára készült. A Malmöben található Ohboy névre keresztelt hotel modern, városi közegben várja az érdeklődőket.

A tervezők a kerékpárbarát elgondolást olyan komolyan vették, hogy a lakóházban még autóparkoló sem épült, helyette az arra szánt költségeket inkább befektették az apartman más-más szegmenseibe. Autó helyett a vendégek kerékpárt bérelhetnek, avagy jegyet válthatnak valamelyik tömegközlekedési eszközre. Természetesen, ha valakinek mégis szüksége lenne autóra, azt sem fogják kiüldözni a világból, a környéken ugyanis működik telekocsi jellegű szolgáltatás. A liftek a szokottnál szélesebbek, hogy a kétkerekűeknek is helyet tudjunk biztosítani, illetve mindkét oldalán nyitható ajtók üzemelnek. És bár az építmény a belvárosban helyezkedik el, külön kis zöld övezetek kialakításával igyekeztek még természetesebbé varázsolni a környeztet. Az épület geotermikus fűtést használ, valamint napelemeket is alkalmaznak.

Hirdetés

A kilátás a szobákból hol a nyugodt utcákra, hol egy gördeszka pályára, míg a további lakrészekből a belső udvarra, illetve egy bambusz kertre nyílik. Kétféle szoba közül lehet választani, mindkettő 1-3 személy részére elegendő helyet biztosít. A szoba ára pedig többek között a kerékpárhoz való ingyenes hozzáférést is biztosítja. Ez azt jelenti, hogy szobánként egy összecsukható kerékpárt nyújtanak, de a sarkon igény esetén további kerékpárok is bérelhetőek. Galériával rendelkező szobában is megszállhatunk, de ha hosszabb ideig maradnánk, arra is kérhetünk ajánlatot.

A közelben pedig rengeteg turistalehetőség várja a látogatókat. A városnézés, az éttermek, a kávézok, az üzletek és a különböző szabadidős- valamint sporttevékenységek mellett a közelben található

  • a Stapelbäddsparken, ahol korábban hajókat építettek most azonban gördeszka pályaként funkcionál, és ahol sziklakert is található,
  • a Ribersborgsstranden, amely nyaranta homokos tengerpartként működik,
  • és még számos park, játszótér és szórakozási lehetőség.
Hirdetés
VIAFastcompany

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet