Mauro Vegni, a Giro d’Italia versenyigazgatója továbbra is igyekszik mindent megtenni annak érdekében, hogy a versenyt a tervezett időpontban megtartsák, ám ez egyre inkább lehetetlennek tűnik. Közben a UAE Team elhagyhatta a karantént, de több csapattagjuk is megfertőződött a COViD-19-cel.

Hirdetés

Vegni az Adnkronos hírügynökségnek beszélt arról, hogy az Olasz Körversenyt lehetséges, hogy elhalasztják: „Próbáljuk megmenteni a május 9-i dátumot, de más időpont is lehetséges. Folyamatos kapcsolatban vagyunk a magyar hatóságokkal is, hogy tudjuk, mi a helyzet náluk. El kell fogadni, hogy hozzánk hasonlóan ők is harcolnak a vírus terjedése ellen. Bármi lehetséges, de addig is, április harmadikáig várunk.” – mondta Vegni, egyúttal kijelölve egy céldátumot a döntés meghozatalára.

Magyarországon jelenleg veszélyhelyzet áll fenn, amelynek értelmében betiltották az 500 főnél nagyobb szabadtéri rendezvényeket. A veszélyhelyzet visszavonásig érvényes, tehát jelen állás szerint nem lehetne megrendezni a Giro Magyarországra tervezett május 9-i rajtját.

Friss: időközben a magyar fél kérésére biztossá vált, hogy májusban nem lesz budapesti rajt. Bővebben ide kattintva.

Nem lesz magyarországi Giro-rajt 2020 májusában

Közben hazatérhettek a karanténból a Emírségekben bajba jutott csapatok és versenyzők. Fernando Gaviria videoüzenetben megerősítette, hogy ő maga is elkapta a vírust, de jól van. A korábban szintén ugyanitt koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált rusvelós versenyző, Dmitry Strakhov is komolyabb tünetek nélkül lábadozik.

Szintén a fertőzéssel kapcsolatos hír, hogy egyelőre törölték a Katalán Körversenyt is, amely igen fontos egyhetes versenynek számít a Grand-Tourokra készülő kerékpárosok körében. Szintén őszre halasztották a AG Driedaagse Brugge-De Panne versenyt is. Ugyanígy járt az E3 BinckBank klasszikus is. Törölték a Gent-Wevelgemet és a Dwars door Vlaanderen klasszikust. A Párizs-Nizza valószínűleg végig fog menni, de egyre valószínűbb, hogy más nagy verseny nem lesz tavasszal.

Hirdetés
VIACyclingnews
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet