Minden idők egyik legsikeresebb német kerékpárosa megerősítette: nem lesz már belőle többé profi bringás.

Hirdetés

Kittel májusban szakította meg szerződését a Katusha Alpecin csapatával. Már akkor is sokként érte a kerékpáros társadalmat a hír, hiszen hiába volt kevésbé sikeres az elmúlt években, a még mindig csak 31 éves sprinter 14 szakaszt nyert a Tour de France-on, alig két éve még a világ legjobb sprintereként tartották számon.

Kittel azonban egyszer csak bedobta a törülközőt, és időt kért, hogy átgondolhassa az életét. A Tour de France-on azonban megjelent, és szárnyra kaptak a pletykák, hogy a Jumbo – Visma csapata szívesen leigazolná őt. A Der Spiegelnek adott nyilatkozatában azonban Kittel megerősítette: nincs számára visszaút a profik közé.

A német sprinternek elege lett az állandó fájdalomból, saját bevallása szerint minden motivációját elveszette, nincs kedve már gyötörni magát a kerékpáron. Kittel a nehezményezte az évi kétszáz napi utazást is, amihez kapcsolódva hozzátette, hogy novemberben születik meg az első gyereke, és ahogy ő fogalmazott: „Nem szeretném Skype-on keresztül látni, ahogy felnő”.

Marcell Kittel 89 profi győzelemmel a háta mögött vonul vissza, kétszer viselhette a sárga trikót a Tour de France-on. A Francia Körön szerzett 14 sikere mellett két szakaszt nyert a Girón és egy Vuelta szakaszt is bezsebelhetett. Konkrétumokat nem árult el a kerékpársporton kívüli jövőjéről, annyi azonban biztos, hogy szeretne egyetemen tovább tanulni.

Kittel utolsó szakaszgyőzelme a 2017-es Tour de France 11. szakaszán:

Címlapfotó: A.S.O.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet