Nicolas Portal andorrai otthonában kapott szívrohamot, a 40 éves sportvezetőn már nem tudtak segíteni. Az egykori profi kerékpáros sportdirektorként működött közre a Team Sky/Ineos legnagyobb sikereinél.

Portal 2001-ben állt profi kerékpárosnak, az AG2R-nél kezdte a pályafutását. 2006-ban a mai Movistar jogelődjében, a Caisse d’Epargne-nál folytatta.

A dolgok 2009-ben fordultak rosszra, a francia sportolónál szívritmusszavart állapítottak meg, így a szezon java részét kihagyta. Ugyan 2010-ben még visszatért a brit nemzeti projektnél, a Team Sky-nál, de az év végén végleg befejezte a kerékpározást. Portal egyetlen komoly profi győzelmét a 2004-es Critérium du Dauphiné harmadik szakaszán aratta.

Az élet azonban egy sokkal sikeresebb időszakot hozott Portal számára: a Sky-nál először menedzserként, majd 2013-tól (a mezőnyben legfiatalabbként) sportdirektorként folytatta pályafutását. Irányítása alatt a csapat elképesztő sikerszériába kezdett, összesen 8 Grand Tourt nyertek, ezzel a kerékpársport egyik legsikeresebb vezetőjévé vált. Portal tragikus elvesztése nem csak a családjának, de az egész kerékpáros világnak fáj.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet