Megszakad a jel? Félúton megáll az alkalmazás? Rengetegen küzdötök ezekkel a problémákkal, így megpróbáltunk utánajárni a kérdésnek.

Nem kérdés, hogy manapság a Strava a bringások közösségi felülete. Teljesen mindegy, hogy a wattokra, az átlagsebességre mész, vagy csupán rögzíteni szeretnéd az útvonalad, a Strava a közösségi funkciókkal és főleg a szegmensekkel könnyedén beszippant bárkit.

Hirdetés

Sajnos azonban az elmúlt években elég sok esetben megbízhatatlanul működik az alkalmazás. Fura repkedések, jelvesztések kerülhetnek az útvonalba. Ez a napi munkába járásnál nem katasztrófa, de egy intenzívebb, 100-200 kilométeres tekerésnél kifejezetten dühítő tud lenni. Nézzünk néhány megoldást, amivel javíthatsz az esélyeiden!

Szabadíts fel helyet a telefonodon!

Ritkán, de előfordul, hogy ilyen banális hiba miatt omlik össze az alkalmazás. Törekedj arra, hogy legalább annyi hely legyen a telefonodon, hogy elkerüld a kevés tárhelyre figyelmeztető üzeneteket.

Lődd ki a felesleges alkalmazásokat!

Gyengébb specifikációjú telefonokat könnyedén meg tud borítani a Strava, főleg, ha fut a háttérben a Messenger vagy bármi más app. Lődd ki a felesleges alkalmazásokat, ez önmagában sokat javíthat a Strava stabilitásán.

Szedd le a takarékos üzemmódot!

Az egyre nagyobb kijelzők, a megnövekedett mobilinternet-használat miatt a különböző telefongyártók igyekeznek minél energiatakarékosabb eszközöket gyártani. Annyira komolyan gondolják ezt, hogy gyakran már alapértelmezetten valamilyen takarékos üzemmódban működik a telefonunk, és az egyes alkalmazásoknál külön kell engedélyeznünk, hogy bizonyos alkalmazások a háttérben is kihasználhassák a telefon maximális teljesítményét. Ez főleg Huawei telefonoknál jellemző probléma, ott a védett alkalmazások közé kell tenni a Stravát. Persze, ez sem segít mindig sajnos.

Állítsd be a GPS legjobb üzemmódját!

A-GPS, Galileo… A Google Maps-hez elég lehet egy egyszerűbb, kevesebb energiát fogyasztó GPS üzemmód használata, ami sok telefonnál alapértelmezésként használnak. Ahhoz viszont, hogy minél pontosabb képet kapjunk arról, milyen átlagot tekertünk, nem árt a legpontosabb beállítást engedélyezni. Nem minden telefon teszi lehetővé, hogy az egyes üzemmódok között váltogassunk, de ahol ez opció, ott érdemes a legpontosabb lehetőséggel számolni.

Kapcsold ki az auto stopot!

Talán az egyik leghatékonyabb megoldás, legtöbb eszköz itt vérzik el. Ha ezt kikapcsolod, lehet hogy minden problémád megszűnik.

Keress alternatív alkalmazást!

Ha minden kötél szakad, használj egy másik appot! Jó lehet erre például a Locus is. Ki lehet exportálni az útvonalat rögzítés után, amit feltölthetsz a Stravára. Kicsit macerás, de van, amikor ez az egyetlen megoldás.

Offline navigálnád útvonalad? Íme egy hasznos app hozzá

Használj alternatív eszközt!

Sokan ajánlották nekem ezt a megoldást, de nekem személy szerint nem volt szimpatikus. Nem olcsó telefonom van, elvárom, hogy egy ilyen alkalmazás legalább hozzávetőlegesen pontosan működjön. Még 2012-ben kezdtem el telefonnal rögzíteni az edzéseimet Endomondóval és akkoriban egészen pontos útvonalak rajzolódtak ki egy olcsó kategóriás mobillal is, az elmúlt években lett katasztrofális minden. De egy jó Polar, Garmin vagy akár egy olcsóbb Bryton lehetséges, hogy jobban boldogul az elemekkel. Kérdés, hogy a mindennapi bringázásod megér-e egy ilyen plusz beruházást.

Címlapfotó: Glory Cycles

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet