Nem új keletű dolog, hogy foglalkoztatja az emberek fantáziáját a havas és a jeges utakon való kerékpározás. Számos ehhez hasonló kezdeményezéssel találkozhattunk már az elmúlt években, 2016-ban azonban Fat Bike Skis néven ismét debütált egy új találmány, ami megvalósíthatja ezt az elgondolást.

Meglehet, hogy nem erre van a legnagyobb szükség és kereslet a piacon, de rendkívül szórakoztató – utalnak erre a cpofficial.com bejegyzésében.

Hirdetés

A Fat Bike Skis esetében a kerékpár első villájához csatlakoztattak egy sílécként funkcionáló szerkezetet, aminek a segítségével a bringa könnyebben megbirkózhat a havas és a csúszós utakkal. Az eszköz elvileg bármilyen modern fatbike, illetve mountain bike villához hozzáilleszthető.

Hogyan boldogul a Fat Bike Skis a havas erdőben?

Szemléltetés arról, hogy miként bírja a strapát a Fat Bike Skis egy hagyományos fatbike-kal szemben.

A neten keresgélve szép számban találkozhatunk hasonló innovációkkal, de a valóság az, hogy jóval régebbre nyúlhat vissza ezeknek a találmányoknak az újragondolása, mintsem azt képzelnénk. Íme egy kép és egy videó Milwaukee városából (USA), a 30-as évekből, amin illusztrálják miként próbálták korábban ötvözni a kerékpározás és a jégkorcsolyázás fogalmát.

Milwaukee, 30-as évek

A Fat Bike Skis elvileg még mindig fejlesztési szakaszban van, de nem kizárt, hogy a jövőben valamikor piacra dobják a vívmányukat. Azóta már kész a szériapéldány és már meg is lehet vásárolni az oldalukon potom 218 ezer forintnak megfelelő dollárért.

Források: cpofficial.comfatbikeskis.comlaboiteverte.fr

Borítókép: fatbikeskis.com

Hirdetés
ForrásCycling porn

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet