Minden idők egyik legkeményebb női pályáján számítani lehetett arra, hogy durva különbségek lesznek, de a valóság ennél sokkal letaglózóbb volt.

Hirdetés

156 kilométer, 2413 méter szintemelkedés…Egy hobbi országútisnak ez már elég komoly kihívás, az elit nők viszont nem pusztán a táv leküzdésére, hanem a szivárványszínű trikóra pályáztak az Innsbruck környéki utakon.

Anna van der Breggen 39 kilométerrel a cél előtt sokadik próbálkozásra elszakadt a mezőnytől és nem csak a szökevényeket sikerült begyűjtenie, de hamar behozhatatlan előnyre tett szert. Van der Breggen rezzenéstelen stílusban tempózott a győzelem felé, az utolsó hegymászáson két perc fölé növelte az előnyét, így már biztosra vehettük, hogy ő lesz a világbajnok. Mögötte szintén teljesen magányosan az ausztrál Amanda Spratt tekert ekkor és újabb percekre rá tekert az olasz Tatiana Guderzo, aki csak az utolsó hegyen hagyta ott addigi csoporttársait.

A különbségek folyamatosan nőttek a célig, van der Breggen több mint három perces előnnyel lett világbajnok, így a hollandok dupláztak az elit nők számaiban. Van der Breggen 2015-ös ezüstérme után 28 évesen ért fel a csúcsra. Guderzo bronzérme is különleges, az olasz 9 évvel saját világbajnoki címe után állhatott fel újra a dobogóra.

A 2018-as országúti világbajnokság elit nők országúti futamának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet