Vásárosnamény és Ibrány között 171,4 kilométer várta a V4 Special Series idei második versenyének résztvevőit, amely egyben a 2019-es V4 sorozat utolsó állomása is volt. A győzelmet egy fantasztikus szökés végén Pelikán János (Pannon Cycling Team) szerezte meg, ezzel 40 UCI világranglista pontot gyűjtve.

Az éles rajtot követően szinte azonnal megindultak a próbálkozások, több kisebb csoport is igyekezett ellépni, ám tíz-húsz másodpercnél messzebb nem jutottak.

Mintegy hetven kilométer megtételét követően négy fő szakadt el, nevezetesen Jaime Albert Restrepo és Daniel Arroyave Canas (Team Novák), Cameron Beard (Team Differdange-GeBa) valamint Anze Skok (Ljubljana Gusto-Santic). A kvartett egy ponton már másfél perccel is vezetett, miközben Arroyave leszakadt róluk, ám ötven kilométerre a céltól megfogták őket.

Ezt követően megszakadt a sor, huszonnégy fő került az élre, benne négy magyar versenyzővel, Rózsa Balázzsal (Team Diffderdange-GeBa), Pályi Csabával (Epronex-BSS Oil Team), Pápai Ádámmal (Epronex-BSS Oil Team) és Filutás Viktorral (Pannon Cycling Team).

Innen ment aztán tovább mintegy negyven kilométerrel a vége előtt Pelikán János (Pannon Cycling Team), aki mindent egy lapra feltéve küzdött, s végül meg is nyerte a versenyt, ezzel pedig negyven UCI világranglista pontot gyűjtött. A második az olasz Stefano Gandin (Dellio Galina), míg a harmadik a cseh Tomas Barta (Pardus Tufo-Prostejov) lett.

„Hasonló verseny volt ez a mai is, mint az előző nap Vásárosnamény és Nyíregyháza között – mondta a célba érkezést követően Pelikán János. – Az éles rajtot követően rengeteg volt az akció, sokáig csak ültem a mezőnyben. A csapatom végig próbálta kontroll alatt tartani a kezdeti szökéseket, majd negyven kilométerrel a vége előtt megszakadt a sor, legalább húszan maradtunk elől. Nem volt a legjobb az összhang közöttünk, mire gondoltam egyet és lendületből továbbgurultam. Nem jött velem senki, így az utolsó harminc kilométert próbáltam egyedül leküzdeni. Bekönyököltem, igyekeztem tartani a tempót. Az utolsó körben beváltottam a nagy áttételt, végül pedig sikerült nyernem, amit nem nagyon tudok még elhinni, főleg a tegnapi második helyem után.” – nyilatkozta Pelikán, aki életében először nyert UCI kategóriás versenyt. Eredménye óriási fordítás azok után, hogy a korábbi három 2019-es V4 versenyen nem ért célba, és csapata a Tour de Hongrie keretbe sem választotta be.

A 2019-es V4 Special Series Vásárosnamény – Ibrány UCI 1.2 verseny végeredménye:

Fotók: Vanik Zoltán / V4

1 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet