Én azt szoktam mondani, hogy a legjobb bringás lakat az, ha nincs lakat. Vagyis inkább nem hagyom sehol őrizetlenül azt a bringámat, amelynek az elvesztése igazán fájna. Persze, bőven vannak olyan élethelyzetek, amikor ez nem járható út, így a Flexcom őrző-védő GPS-e remek kiegészítő lehet.

Hirdetés

A Flexcom már a dobozával is az egyszerűséget tükrözte. Az eszközön kívül csak egy töltő és a két speciális, kulacstartó alá rögzítés miatt fontos hosszú csavart, valamint a hozzá szükséges bitfejet találtuk. Utóbbi fontos, hiszen így nem lehet holmi mezei imbusszal kitekerni a helyéről az eszközt, ami óriási fegyvertény. Maga a GPS viszonylag nagy és súlyos (133 gramm), de nincsen rajta semmi gomb, csak egy gumírozott fedő, ahol a töltőnyílást láthatjuk és ennyi.

Másra egyébként sincsen szükségünk, hiszen a lényeget úgyis az appon keresztül intézzük. Ha valahol ott szeretnénk hagyni a bringát, csak be kell kapcsolni a riasztás funkciót, és jelzést fogunk kapni e-mailben, ha a biciklit (illetve pontosabban az eszközt) elmozdították a helyéről. Az appon térképen figyelhetjük a bringa pozícióját, így már csak a rendőrséget kell értesítenünk, ha baj van. A gyártó ígérete szerint fejlesztés alatt van mind az SMS-es, mind az applikációs értesítés is, így a későbbiekben rezegtetni, megcsörgetni, vagy villogtatni is fogjuk tudni a telefonunkat riasztás esetén.

A gyártó az alumínium háznak köszönhetően masszivitást, vízállóságot, 30 órás üzemidőt és 5 méteres pontosságot és ígér, amelyek kulcsfontosságúak egy ilyen eszköznél, de azt nem árt tudni, hogy mindehhez egy SIM kártya is kell. Jó hír, hogy a Flexcom FB222-es 34.500 forintos árában már benne van a világ minden táján működő SIM kártya és a működéshez szükséges szoftver első éves előfizetése is. Utána 15 ezer forint az éves megújítás díja, ami elég sok pénznek tűnhet elsőre, de jóval többe kerül egy valóban értékes kerékpárra lopáskárt is térítő biztosítást kötni (ha egyáltalán vállalja valamelyik cég).

Többféle színben is kapható

Nálunk stabilan is működött az eszköz, kaptuk az értesítéseket a riasztás bekapcsolása után, de az igazi kérdés az, hogy vajon tényleg segít megfelelő időn belül nekünk a rendőrség, ha helyzet van. Azonnal a Tolvajkergetők csapata jut eszembe, akik működésük során a segítőkészség igen széles skálájával találkoztak, amikor egy-egy riasztás nyomán a rendőrséget hívták. Ezt előre nem tudhatjuk, az viszont biztos, hogy egy ilyen Flexcom cuccal nagyban növelhetjük az esélyeinket, ha ellopott biciklinket újra látni szeretnénk.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

3 hozzászólás

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet