Ma már elég sok lehetőségünk van, ha motivációt szeretnénk nyerni egy kis bringázásra. Tekerhetünk alapítványokért, adományozhatunk bringát rászorulóknak, vagy csatlakozhatunk a Bringázz a munkába kampányhoz, ha elegünk van a dugóból, és a munkatársainkkal gyűjtenénk a kilométereket. De mi a helyzet, ha a közeli barátaidat, családtagjaidat kell rábeszélni egy kis bringázásra? Lehet, hogy egy videó megkönnyíti ilyenkor a dolgot, sőt, ha magatok készítetek egyet, azzal most még díjat is kaphattok!

Hirdetés

Kamaraerdő. A bringások egyik legkedveltebb úti célja Budapest környékén – nem véletlenül. Könnyen megközelíthető kerékpárúton, közel van a városközponthoz és az erdőben nem csak remek montis ösvények vannak, de a bringáról leszállva is kikapcsolódhat akár az egész család. Interaktív tanösvények, hangulatos tisztások és zegzugos erdei túraútvonalak indulnak innen. A hello Bringás app készítői felismerték a helyben rejlő lehetőségeket, így gyorsan csináltak is egy videót, ami segítséget nyújt azoknak, akik először látogatnának el kerékpárral a Kamaraerdőbe.

Itt azonban nem álltak meg, még egy sor budapesti hamisítatlan bringás helyszínt látogattak meg bringával. Így már van videós útvonalajánló Hármashatár-hegyi, városligeti és Római-parti célponttal, de kiderül az is, melyik utcán a legcélszerűbb feltekerni a Citadellához.

A hello a videó sorozattal nem csak a bringás közösségnek szeretne segíteni, de inspirációt is nyújt neked hasonló videók készítéséhez. Ha ismersz Magyarországon olyan bringás útvonalat, amit még ők nem mutattak be, szerinted viszont mindenképpen helye van a videók között, akkor ragadj kamerát és készíts te is útvonalajánlót!

Találtál egy jó bringás ösvényt? Olyan gyönyörű szerpentinen tekertél fel, amiről nem is gondoltad, létezik Magyarországon? Vagy csak rátaláltál az új kedvenc kerékpárutadra? Már mehet is a rec gomb! A videókat szakmai zsűri bírálja el, és a legjobbakat pénzdíjjal jutalmazzák. Figyelem, a hello által készített videók csak sorvezetők, nem baj, ha nem tudod több kamerával felvenni az útvonalat. Sőt, kifejezetten előny, ha viszel egy kis kreativitást is a dologba!

A kezdeményezésben részt venni elég egyszerű: mutasd be a lakóhelyedet bringás szempontból, vagy készíts videós útmutatót a szerinted legjobb bringás úti célra – mindezt maximum tíz percben! Ha kész vagy, csak töltsd fel egy videó megosztóra a kész anyagot és küldd be a linkjét a hello.hu/bringasfilmek cím alatt található pályázati adatlapon. A videókat 2019. december 31-ig lehet beküldeni, az elbírálás pedig 2020. január 6-ig tart. A kiválasztott videók készítői 25 ezer forintos pénzdíjban részesülnek. Szóval hajrá, irány Magyarország legszebb bringás útvonalai és a lábak mellett forogjon a kamera is. 😉

(x)

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet