Számítottunk helycserére a dobogón, de azt talán kevésbé gondoltuk, hogy valakinek esélye is lehet fellépni rá.

Hirdetés

Márpedig Mikel Landának (Team Sky) majdnem sikerült, aki magához képest igen jó időfutamot ment a kanyargós, technikás marseille-i pályán. A baszk dobogós esélyeit Romain Bardet (AG2R) harmatos teljesítménye növelte. A francia óriásit küzdött, a győzteshez képest 2 percet veszített az időfutamon. Végül egy másodperccel, de a dobogón maradt.

Rigoberto Urán (Cannondale Drapac) viszont megelőzte, aki régi önmagát idézve remek időt hajtott és feljött a dobogó második fokára. A kolumbiai az utolsó kanyarok egyikében óriásit mentett, de nem esett el és az idejét sem befolyásolta döntően az eset. Chris Froome (Team Sky) a nyitó időfutamtól eltérően nem a levegőbuborékos időfutam mezében hajtott, ennek ellenére jó időt zárt, az esélyesek közül a legjobbat, harmadik lett a szakaszon.

A szakaszgyőzelemért érdekes módon sem Tony Martin, sem Vasil Kiryienka nem volt harcban. A legjobb időt Maciej Bodnar (Bora Hansgrohe) hajtotta, akitől honfitársa, Michal Kwiatkowski csupán egyetlen másodpercre maradt le.

Ezzel gyakorlatilag kialakulni látszik a végleges végeredmény, Chris Froome-nak holnap már csak végig kell hajtani a 103 kilométeres távot, hogy négyszeres Tour de France győztesnek mondhassa magát.

A 2017-es Tour de France 20. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: A.S.O. / Alex Broadway

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet