Egy nappal Julian Alaphilippe sikere után ismét a belga Deceuninck – Quick-Step csapata örülhetett a Tour de France-on, így eddig két csapat fejenként két szakaszt nyert a versenyen.

Hirdetés

Álmosító, transzfer jellegű szakasz volt a mai, amin még az sem segített, hogy a szökésbe három tapasztalt név, Frederik Backaert és Yoann Offredo (Wanty – Gobert Cycling Team), valamint Michael Schär (CCC Team) is belekerült. Hazaérni még úgy sem volt esélyük, hogy két kisebb bukás is történt a nap során (amelyeket egyébként mindenki megúszott kisebb horzsolásokkal).

A legtovább Schär tartott ki az élen, de 16 kilométerrel a cél előtt őt is befogták. A végjáték rendkívül feszült volt a sok néző és a veszélyes szabású járdaszigetek miatt. Szinte csoda, hogy nem történt bukás és a spinterek készen állhattak első tiszta hajrájukra.

A pofaszél és a trükkös, kanyar végén kijelölt befutó miatt azonban ez sem volt teljesen klasszikus sprint, a felvezetővonatok többnyire széthullottak a döntő utolsó pár száz méterre. Talán a Quick-Stepnél Michael Mørkøv tartott ki legtovább Elia Viviani előtt, aki meg is hálálta a dán bajnok kemény munkáját és megnyerte a szakaszt Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) és Caleb Ewan (Lotto-Soudal) előtt. Az elmúlt évek teljesítménye alapján talán furcsának tűnhet, de Viviani élete első szakaszgyőzelmét aratta a Tour de France-on. Jobbkor nem is jöhetett volna számára a siker, ugyanis az év végén lejár a szerződése, így kemény tárgyalásokban van több csapattal is. Az összetettre hajtók az élcsoportban érkeztek (kivéve persze a napok óta szenvedő Simon Yatest), így nem történt változás köztük, Alaphilippe őrzi a sárga trikót.

Peter Sagan ugyan csak ötödik lett, de ráment a szakasz közben részhajrára, így tovább tudta növelni az előnyét a zöld trikóban. Ha valaki nem kapja össze magát sürgősen, ez megint egy sima siker lesz a szlováknak. Pöttyösben és fehérben továbbra is Tim Wellens és Wout Van Aert tekerhet majd.

A holnapi napon már második kategóriás hegyek is szerepelnek majd az itinerben, így nem kizárt, hogy hazaérhet egy szökés.

A 2019-es Tour de France 4. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Fotók: A.S.O.


Kövesd velünk a 2019-es Tour de France történéseit. Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2019 oldalon!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet