Megépül a teljes kerékpárút Budapest és Dunakeszi között. Az új szakasszal teljessé válik az Eurovelo 6-os kerékpárút, így gyakorlatilag Budapestről egészen az országhatárig lehet majd bringaúton kerékpározni.

Hirdetés

Az önkormányzat által közzétett tervek szerint a kerékpárút végig a 2-es út mellett fog haladni, így egészen gyorsan és biztonságosan lehet majd közlekedni a két település között. A közleményből egyelőre nem teljesen tiszta, de kijelölhetnek egy turisztikai nyomvonalat is az út mentén. A várhatóan nagy forgalomra való tekintettel a kerékpárút háromsávos lesz, így egy sáv jut majd a biztonságos előzésre is.

Az út megépítése azért is régóta várt fejlesztés, mert az elmúlt évek megnövekedett autóforgalma miatt szinte állandósultak a dugók Budapest északi és Dunakeszi déli határa között. Jelenleg a kerékpárút Budapest északi határánál, Székesdűlőnél és Dunakeszi déli határánál, a kettes út körforgalmánál megszűnik.

A kerékpárosoknak a 2-es úton 90-nel haladó autók között kell tekerniük. Szerencsére az út elég széles, így akik hozzászoktak a forgalomhoz azoknak nem okoz problémát, különösen akkor nem, ha a gépjárművezetők ügyelnek a biztonságos előzési oldaltávolság betartására.

Dunakeszi déli határánál ha lehet még rosszabb a helyzet. A kerékpárút egy vaskorláttal megszűnik, a bringásokat közvetlenül a körforgalom előtt vezetik vissza a kettes útra.

A fejlesztéssel valós alternatíva lesz a két település közötti ingázást kerékpárral megoldani, hiszen Budapest és Dunakeszi között alig 3-4 kilométer van. A kerékpárút várhatóan 2019 végére épül meg.

Hirdetés
ForrásDunakeszi Város Önkormányzata
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet