Úgy tűnik Froome-nak nem sikerült teljesen demoralizálnia az ellenfeleit, hiszen többen is próbálkoztak a mai szakasz utolsó lejtmenetében.

Hirdetés

A szakaszgyőzelmet a szökevények vitték el. A rajt után nem sokkal formálódó húsz fős csoport az utolsó első kategóriás hegyen négy főre redukálódott, majd innen szökött meg Matteo Trentin (Quick-Step Floors) és Joaquim Rojas (Movistar Team) kettőse a lejtmenetben. A papíron hasonló típusú versenyzők csatája izgalmasnak ígérkezett, de a végén trentin gond nélkül zsebelte be második szakaszgyőzelmét az idei Vueltán.

Az esélyesek sem tétlenkedtek, Vincenzo Nibali bepróbálkozott a Collado Bermejo lejtmenetében, de végül befogták, majd Nicholas Roche (BMC Racing Team) azzal a lendülettel tovább is ment. Az ír a célig közel fél percet tekert össze magának az együtt érkező esélyesekkel szemben, így most Chaves-zel megegyező, 36 másodperces különbséggel követi az összetettben az élen álló Froome-ot.

A 2017-es Vuelta a Espana 10. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet