Yorkshire-ben megtartották a 2019-es év UCI országúti világbajnokság férfi elit időfutam számát, ami az eredmények szempontjából nem hozott különösebb izgalmakat, van azonban valami más, ami miatt egy darabig még téma lesz a győztes teljesítménye.

Hirdetés

Ötvennégy kilométer és némiképp dombos terep várt a világ legjobb kronó menőire Northallerton és Harrogate között. Az időjárás ezúttal sem volt száraz, de az U23-asoknál tapasztalt monszunt ezúttal megúszták a versenyzők.

Valter Attila óriásit esett az U23-as időfutam vb-n

Jó darabig egy félamatőr bringás, John Archibald ülhetett a trónon, egészen sokáig nem tudta senki megverni 1 óra 8 perces idejét. A végén Archibaldot ugyan 13-an megverték, de egy olyan versenyzőtől, aki életében először pár hete hajtott profi versenyen és egy egyszerű konti csapatban teker, attól ez sem kis teljesítmény.

A végén aztán jöttek a jobbnál jobb nevek, de például Vasil Kiryienka elég nagy csalódást keltő teljesítményt nyújtott. A fehérorosz egész szezonban nincs élete formájában, de egy 31. helynél azért többre számítottunk tőle. Ugyanígy viszonylag gyengén telejesített a friss Vuelta-győztes Primož Roglič is, aki csak 12. lett, a későbbi győztes még hátba is vágta.

A dobogóért a fiatalok csatázhattak. Remekül ment az újdonsült időfutam Európa bajnok szupertehetség, Remco Evenepoel, aki az ezüstéremnek örülhetett. Filippo Ganna nevét is érdemes lesz megjegyezni, 23 évével ő sem éppen öreg és világbajnoki bronzérme valószínűleg élete egyik legjobb eredménye.

Volt azonban egy versenyző, aki perceket osztott ki a közvetlen ellenfeleinek is. A Tour de France-ról botrányos körülmények között távozó Rohan Dennis előkerült, és letakart címkéjű, fekete bringával állt rajthoz. Az ausztrál nem bízta a véletlenre, még a sisakja sem olyan márkájú volt, mint amilyet a profi csapata alapján viselnie kellett volna. A bringáról természetesen hamar körbement a sajtóban, hogy egy BMC Timemachine TT-ről van szó, ami pont olyan kerékpár, mint amivel 2018-ban életében először nyert világbajnokságot. Ekkora hiszti után az év égése lett volna, ha Dennis felsül, de úgy tűnik, az ausztrál kifogásai mögött lehetett valami: 1 percet adott még Evenepoelnak is, egy pillanatig sem volt kérdés, hogy megvédi szivárványszínű trikóját. Az már annál inkább, hogy jövőre vajon a profi versenyeken milyen bringán láthatjuk majd.

A 2019-es UCI országúti világbajnokság felnőtt férfi időfutamának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet