Április 22-én, vasárnap tartják az év legnagyobb bringás banzáját, az I Bike Budapest biciklis felvonulást. Ha még nem döntötted el, hogy ott leszel-e, mutatunk néhány érdekességet, ami valószínűleg meggyőz téged.

Hirdetés

Tiéd a főváros

Fotó: I Bike Budapest

Budapest olyan arcát ismerheted meg, amihez évente csak egyszer van szerencséd. Egy politika és reklámmentes bringás eseményen vehetsz részt, amiben szó szerint az egész város, sőt talán az egész ország megmozdul.

Csillagtúrák

Fotó: Magyar Kerékpárosklub Észak-Pest

A korábbi hagyományokat felelevenítve a város számos pontjáról indulnak betekerések a Tabáni starthoz. Árpádföld, Óbuda, Rákosmente, Újpalota, Kőbánya, Kispest és Zugló várja a bringásokat, de természetesen te is szervezhetsz a barátaiddal egyéni akciókat. Együtt mindig nagyobb fun!

Új útvonal

A szervezők szerint ez lesz minden idők legkellemesebben bringázható bringás felvonulása. A kevés kanyar, a hosszú rakparti szakaszok és a Margitsziget gondoskodik arról, hogy ne kelljen rollerezni. Persze, a hagyományoknak megfelelően alagúti őrjöngéssel, a Lánchíddal és az Andrássy úttal, majd városligeti bringaemeléssel zárul majd a felvonulás.

I Bike Mini

Fotó: I Bike Budapest

Ha korábban féltetted a gyerkőcöt, idéntől már nem kell tartanod a túl nagy tömegtől. A szervezők a Liszt Ferenc tértől kifejezetten a kisgyerekes családok számára egy betétmenetet szerveznek. A gyülekező 15.30-kor lesz, és a tervek szerint az Andrássy úton saját sávon haladhattok majd a tömeg mellett.

Jótékonykodás

Fotó: RideKálmán

Az idei I Bike Budapest célhelyén, a városligeti napozóréten lehetőséged lesz leadni már nem használt, de még működőképes bringáidat, alkatrészeidet RideKálmánnak, aki az adományokból rászorulóknak épít kerékpárokat. Ez jó neked, mert nem foglalja nálad feleslegesen a helyet, jó nektek, mert nem lesz szemét egy olyan dologból, amiből később újra felbecsülhetetlen érték lesz.

Váratlan érdekességek

Fotó: I Bike Budapest

Az idei felvonuláson is számtalan különlegességre számíthatsz. Random zenekarok mellett, ott lesznek a felvonuláson a nemrégiben közteherbringarendszert indító Cargonomiások, láthatod majd a mutánsbringásokat és számos olyan kis apró érdekességre számíthatsz, amitől egy napra igazán különlegessé válik Budapest.

Szervezőnek lenni jó!

Ha magasabb szintre lépnél és segítenéd, hogy a felvonulás sok-sok ezer vagy akár tízezer résztvevő életre szóló élménye legyen, jelentkezz szervezőnek! Az I Bike Budapest nem akkora cool bringás ünnep, ha nem lenne évről-évre az a 400 önkéntes, aki segít a felvonulás lebonyolításában. Még mindig várnak pár szervezőt, jelentkezz itt!

Bringás fotózás

Fotó: I Bike Budapest

A hagyományoknak megfelelően sok száz fotó és videó készül a felvonulásról 2018-ban is, idén azonban egyénileg is fotózkodhatsz majd a Városligetben. Hozd magaddal barátodat, kutyádat, családodat és örökítsd meg a pillanatot!

Boldogan állhatsz ki a bringázás mellett

Fotó: I Bike Budapest

Az I Bike Budapest egy fesztivál hangulatú demonstráció. Úgy állhatsz ki a bringázás előnyei mellett, hogy nem ártasz senkinek. A felvonuláson tekerők mosolygósak, segítőkészek, egy nagy bringás Flow az egész. Ahogy a szervezők mondják: “Ha nem bírod az “autósokat”, ne gyere el. Ez nem egy autóellenes hőbörgés, mi azt szeretnénk, hogy aki ma még autóban ül, másnap szívesen üljön biciklire is. Ha néhányan mégis mérgesek lennének ránk, azt is fogadd el, és kezeld lazán. Ők is áldozatot hoznak a mi ügyünk miatt.

Bringaemelés

Fotó: I Bike Budapest

Sokak szerint a legnagyobb az egészben, amikor 18 óra körül megérkezik a tízezres tömeg a napozórétre és elérkezik a várva várt Bringaemelés. Mi már alig várjuk, te ott leszel?

Az I Bike Budapest szervezéséről és kulisszatitkairól az alábbi interjúnkban olvashatsz.

Van egy olyan érzésed, hogy “Budapest végre az enyém”

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet