Ha nincs fent Straván, meg sem történt” – tartja a vitatott mondás, de tény, hogy manapság már elég sok olyan alkalmazás van, amik szinte alapvetésnek számítanak egy bringás számára. Mutatjuk az elmúlt évek legnépszerűbb kerékpáros appjait!

Hirdetés

 

Wattson Blue

Ez az alkalmazás megpróbál a személyes edződ lenni, kicsit olyan, mintha a Strava és a Training Peaks közötti űrt próbálná betölteni. Az adatokat kézileg is bevihetjük, de kapcsolódhatunk a Stravára is. Minden nap egy több kérdésből álló interjút készít veled, amiben van szívfrekvencia-variabilitás-mérés (HRV), alvás mennyisége és minősége, testsúly, érzelmi, fizikai és mentális állapot is.

Ebből gyúr egy mixet és megpróbálja megbecsülni, hogy milyen intenzitású edzés lenne ideális az adott napra. Wattmérő és Apple Watch kompatibilis és egyéni zónákat is készít. Nyilván ezeket érdemes fenntartásokkal kezelni, de elég részletes a cucc és három hétig ingyenes is. Utána évi 11 ezer forint körül van a tagság, de érdekes módon csináltak egy olyan gombot is, ahol jelezhetsz a készítőknek, hogy alacsony keresetű vagy és állítólag találnak erre valamilyen megoldást.

Wattson Blue az App Store-on és a Google Play-en

My Virtual Progress

Ez az aranyos app a világutazók fő mentora lehet. Semmi mást nem csinál, mint megkérdezi, hová szeretnél eltúrázni, és mindezt mikorra tervezed. A kalkulált útvonal alapján kiszámolja, hogy mennyit kell naponta menned és persze motivál a nehéz pillanatokban. A napi előrehaladásról naplót is vezethetsz.

Menni kell, ha 12 nap alatt Nizzába akarok érni 🙂

A csavar az egészben, hogy az út során pénzt is gyűjthetsz az általad kiválasztott szervezetnek, de akár csatlakozhatsz mások kihívásaihoz is.

My Virtual Progress az App Store-ban és a Google Play-en.

Komoot

Mára az egyik legprofibb bringás útvonaltervezővé nőtte ki magát a Komoot. Egyszerű, gyors és rengeteg információt ad arról, hogy mi várhat ránk a következő bringázásunkon (vagy futásunkon, túránkon stb.). Igyekszik kerékpárúton tervezni, megtudjuk a szintemelkedést, várható megérkezést, de még az útviszonyokról is tájékoztat bennünket.

Mindezt megspékelték egy egészen jó navigációval is. Egy régió ingyenes, az egész világért 11 ezer forint körül kell fizetni.

Komoot az App Store-ban és a Google Play-en.

MyWindSock

Ez nem egy alkalmazás, inkább egy weboldal, ami különböző időjárásmodellező szoftverekkel elemzi, hogy az utad során milyen szélviszonyok akadályozták, vagy segítették az edzésedet.

Fajbook

Egyáltalán nem kifejezetten bringás app, de túlságosan tetszik ahhoz, hogy ne kerüljön fel a listára. A magyar fejlesztésű Fajbook célja, hogy a telefonunkat ne csak Facebookozásra használjuk, hanem ismerjük meg a körülöttünk lévő élővilágot.

Valahol el kell kezdeni, na 🙂

Az alkalmazást Máté Bence Gaál Péter természetfotósok hívták életre és elég egyszerű a működése. Fotózz le egy állatot, küldd be és határozd meg, hogy milyen fajt láttál. Ha nem megy, az se baj, rábízhatod a közösségre, hogy segítsen, így akár tanulhatsz is belőle. A szpottolásból ranglisták készülnek és értékes ajándékokat is lehet nyerni. A Fajbookot itt éred el a Google Play-en.

Mivel 2017-ben már készítettünk egy ilyen listát, ne lepődj meg azon, hogy a Strava vagy a Relive nincs benne a cikkben. A 2017-es listánkban ide kattintva, további menő bringás appokat találsz!

2017 legjobb bringás applikációi

 

 

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet