Az elmúlt napokban bejártuk a vizes vb egyik legjellemzőbb kerékpáros útvonalát, megnéztük milyenek a bringatárolók és… Hát inkább menjen mindenki metróval.

Hirdetés

Túránkat a Batthyány térről kezdtük, ahol az óriás toronyugrás számait fogják rendezni.

A kerékpárútnak sajnos már itt vége szakad a kitelepült egységek miatt. Kerülni csak a VB idejére kétirányúsított és rendkívül forgalmas Fő utcán lehet. Sebaj, nem sokkal a Margit híd előtt vissza lehet térni a rakparti kerékpárútra, onnan pedig a szokott módon a Margit-hídon átkelve a pesti rakparton érdemes haladni tovább az újonnan megépített kerékpárút felé. Hacsak nem a margitszigeti Hajós Alfréd uszodába érkezel, mert ott is lesznek versenyszámok.

Az új rakpartszakaszt sok kritika érte az óriási betontenger miatt, de a kerékpárút több, mint tisztességesen meg lett építve. Tükörsima, jó minőségű az út, csak azt reméljük, hogy gond nélkül kibírja majd a telet is.

Az Árpád-híd árnyékában az út kettéoszlik, de valahogy egyik sem az igazi. Ha egyenesen haladunk tovább…

…Egy darabig térkő, majd a murván kötünk ki. A vállalkozó kedvűek ezen az úton megkerülhetik az uszodát. Ha viszont az elágazódásnál jobbra fordulunk…

A TEK állja utunkat. A háttérben azért látszik a bejárat a lelátókhoz…

…Ahol már ott vannak a bringa…

…Tárolók? Igen, íme az ígért 400+ kerékpártárolóból néhány. Jó kérdés, hogy ezekhez hogyan lehet biztonságosan kikötni bringát, mi meg se próbáltuk. Ilyen négylábúakat triatlonversenyeken szoktak használni. Megkérdeztük a vizes VB szervezőit, hogy legalább őrzött lesz-e a tároló, de a válasz határozott nem volt. Tanácsuk az volt, hogy használjuk a Bubit, vagy a közösségi közlekedést.

Ha az előző képen látott lehetőségnél jobbra megyünk tovább, majd balra kanyarodunk a Népfürdő utcába, akkor sem lesz jobb a helyzet. néhány nappal korábban még csak figyelmetlenséget tapasztaltunk.

Mától, a bajnokság kezdésétől viszont már arra kell számítani, hogy az uszoda előtti kerékpárútra nem lehet behajtani kerékpárral. A bringaúton mindenütt kordonok, betontömbök, a legbelső területre csak akkreditációval lehet bemenni. Vicces módon csak egy egyszerű kerítés van hitványul lehajigálva az útra. Nyilván első a biztonság, de valahogy az egész egyszerűen nem kelt profi hatást. Egyébként a Duna Aréna előtti területre autóval is csak engedéllyel lehet behajtani.

Így inkább érdemes a metróvonalakat használni, hiszen a budapesti helyszínek (Batthyány tér – M2, Városliget – M1 Hősök tere, Duna Aréna – M3 Forgách utca, Margitsziget – M3 Árpád-híd/Nyugati pályaudvar) elég nagy közelséggel elérhetőek velük. Budapest közlekedésében elég nagy változások lesznek az elkövetkezendő hetekben. Változnak a buszsávokra vonatkozó szabályok, máshogy közlekednek a BKK járatok és az autós közlekedés sem lesz zavartalan. A legfontosabb információkért kattints ide.

Az uszoda környékén egyébként 450 fős VIP- és 390 fős dolgozói és médiaparkolót alakítottak ki az autóknak, míg a nézők a Duna Plázában parkolhatnak, egyidejűleg legfeljebb 700-an, innen tízpercenként buszok közlekednek majd az uszodához (további 500 nézői parkoló lesz a MÜPA-nál és a Műegyetem rakparton, ahonnan ingyenes hajójáratok mennek a versenyek helyszíneire) – írja az Index.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet