Némi visszaesést mutatnak a számok, de érdemes azt is megnézni, mik az indokok.

Hirdetés

A Cofidis Hitelmonitor legújabb reprezentatív kutatása szerint a magyarok 35%-a ül hetente kerékpárra, ami a 2013-as Eurobarométer méréshez képest 10%-os visszaesést jelent.

Forrás: Cofidis Hitelmonitor

A kutatás a lehetséges indokokkal is foglalkozott. A megkérdezettek legnagyobb arányban (közel 70%) még mindig a gyenge infrastruktúra miatt nem bringázik gyakrabban, de csak alig több, mint minden második embert aggaszt a levegő minősége. Külön érdekes, hogy válaszolok több, mint harmada azért nem bringázik, mert egészségi/fizikai állapota azt nem teszi lehetővé, hiszen a biciklizés az egyik legkíméletesebb mozgásforma. A kutatásban részt vevők igen nagy arányban kifogásolták a közlekedési kultúrát is, amivel kapcsolatban magazinunk épp a napokban közölt cikket.

Forrás: Cofidis Hitelmonitor

A felmérés azzal is foglalkozott, hogy az emberek mennyit költenének kerékpárra. Még 2017-ben is elterjedt tévhit, hogy a bicikli nem kerülhet többe néhány tízezer forintnál. Sajnos ez a gondolkodás szorosan összefügg azzal is, hogy az emberek nem érzik biztonságban magukat a nyeregben. Sokan még mindig nem tudják, hogy egy minőségibb biciklivel közlekedni nem csak biztonságosabb, hanem nagyobb élmény is.

A kutatás további részleteiért kattints ide.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

2 hozzászólás

  1. Nem csodálkozom hogy csökken a bringázási kedv Magyarországon,amíg ennyi kretén autós lesz továbbra is…sok jóra ne is számítsunk. nem nagyon lesz több bringás,hanem egyre kevesebb. Köszönjük szépen “kedves autósok” 😉

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet