Sporttörténelmi pillanat, a Trek – Segafredo World Tour csapat jelezte részvételét a 2020-as Tour de Hongrie-ra” – jelentette be Szilasi László, a Tour de Hongrie versenyigazgatója az M1 Ma Este című műsorában.

Szilasi László elárulta, a Treken kívül már több másik első osztályú csapat is hajlandóságot mutat a részvételre, így elérhetőnek tartja a célt, hogy 14 prokontinentális és World Tour csapat legyen ott a 2020-as Tour de Hongrie-n. Azon kívül, hogy ezzel magasan minden idők legnívósabb mezőnye küzdene meg hazánkban, ez azért is fontos, mert így a Tour de Hongrie a 2020-ban induló Pro Series (nagyjából a HC kategória utódja) részévé válhatna.

Rászervezték a Tour de Hongrie-t a Giróra – és ez nekünk jó!

Mint ismeretes, a 2020-as Tour de Hongrie-t a megszűnő Kaliforniai Körverseny helyén, májusban rendezik, így a Giro miatt egyébként is hozzánk utazó nagy csapatok valószínűleg nagyobb eséllyel maradnának itt még egy hétig. A felszerelést úgysem viszik tovább Olaszországba, így gyakorlatilag csak egy újabb sort kellene Magyarországra utaztatniuk, hogy költséghatékonyan versenyezhessenek még egy hetet.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet