Az esélyesek újabb szabadnapot vettek ki; A szökevények szolgáltatták a show-t.

Hirdetés

Calabria és Terme Luigiane között újabb 217 kilométer várt a Giro d’Italia versenyzőire.

A könnyűnek ígérkező szakasz vége egy kisebb emelkedővel zárult, ahová egy háromfősre fogyatkozott szökevénycsoport érkezett a hajrára. Jasper Stuyven (Trek-Segafredo), az első szakasz meglepetés győztese, Lukas Pöstlberger (Bora) és Silvan Dillier (BMC) hajtottak fej-fej mellett még az utolsó száz métereken. Végül Dilier unta meg először a várakozást és a svájcit már nem is bírta senki sem lekerülni. Stuyven lett a második néhány centivel lemaradva, míg Pöstlberger örült, hogy berugdosta magát a célba. Silvan Dilier-nek ez volt élete első szakaszgyőzelme háromhetesen.

A főmezőny kicsit szétszakadozott az emelkedőn, Rui Costa (UAE Team Emirates) támadott is, de az alig száz méteres emelkedő nem volt elég arra, hogy az esélyesek között különbségek alakuljanak ki. Holnap továbbra is Jungels-t (Quick Step Floors) láthatjuk majd rózsaszínben.

A 100. Giro d’Italia 6. szakaszának videós összefoglalója:

A 2017-es Giro d’Italia 6. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet