A koronavírus világjárvány Európában is a közlekedési szokások radikális változását okozta. Mind a kerékpárgyártók, mind a kerékpárforgalmazók kimagasló keresletről számoltak be az idei évben. Több európai kerékpáros szakmai szervezet is a kerékpáros piac további bővülését prognosztizálja.

Hirdetés

Az európai adatok szerint az éves kerékpáreladások 2015 óta folyamatosan növekednek, és az értékesítések egyre nagyobb hányadát már az elektromos kerékpárok teszik ki. A tendenciák emelkedőek, így a szakértők szerint 2030-ra az éves eladott kerékpárok száma elérheti akár a 30 milliót is.

forrás: https://ecf.com/

Emellett van itt még egy nagyon fontos tényező, ha megnézzük a grafikont. Ugyanis a 2030-as becsléseket nézve szembetűnik, hogy az e-bike eladások várhatóan az összes kerékpár értékesítés közel felét teszik majd ki. Tehát az eddig is hirtelen ütemben fejlődő e-bike piac további térnyerése várható a hagyományos kerékpárokkal szemben. Nem csoda, hogy egyre több gyártó (köztük a Harley-Davidson és a Tesla) is ki szeretné venni a részét ebből a növekedésből.

Önvezető kerékpárt mutat a Tesla

Hazai adatokról és becslésekről eddig még nem tudunk, de az elektromos kerékpárok vásárlásához igényelhető állami támogatási rendszer bevezetése is arra utal, hogy hazánkban is hasonló tendenciák várhatóak. Amennyiben ezek az előrejelzések beigazolódnak, úgy nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi kerékpáros forradalom küszöbén állunk.

Hirdetés
ForrásECF
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet