A szűkített létszámú 2020-as országúti világbajnokság az elit nők időfutamával vette kezdetét. A viszonylag sík, 31 kilométeres távnak 51 versenyző vágott neki. A végeredményt döntően befolyásolta a címvédő bukása.

Hirdetés

Szokás szerint a nap végére maradtak a legnagyobb nevek, így az idén egyetlen profi országúti versenyt sem teljesítő címvédő Chloe Dygert indulásáig nem lehettünk biztosak abban, hogy kié lesz a szivárvány trikó. Az amerikai meggyőző fölénnyel hajtott következő világbajnoki címe felé, ugyanis több mint fél perccel vezetett az első időmérő pontnál, ám később csúnyán elmért egy jobb kanyart és kiesett a szalagkorláton túlra. Dygert ezek után nem is tudta folytatni a versenyt, az imolai kórházban ápolják. Az amerikai csapat tájékoztatása szerint eszméleténél volt a baleset után, de többet ők sem tudtak elmondani.

A drámát követően lényegében ki is alakult a végeredmény, a holland Anna van der Breggen 2018-as mezőnysikere után az időfutam szivárványtrikóját és megszerezte, a dobogóra a svájci Marlen Reusser (15 másodperc hátrány) és a holland Ellen van Dijk állhatott fel.

A 2020-as UCI országúti világbajnokság elit női időfutamának végeredménye:

Hirdetés
Flowcycle szerzővel jelennek meg azok a tartalmaink, amelyeket a szerkesztőség közösen készített.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet