Kilenc év után ismét lesz magyar a profi kerékpáros világ elitosztályában, a World Tourban. Utoljára 2011-ben a Lamprénál tekerhetett magyar, akkor Szeghalmi Bálint képviselte hazánkat. Peáknak így már csak karnyújtásnyira van a 2020-as Giro-részévétel.

Peák szerződtetésének hírét a Mitchelton-Scott közölte hivatalos oldalán. Itt kiderül, hogy a húszéves magyar versenyző 2021-ig maradhat a csapatnál, de ahogyan az 2018-ban is történt a Quick-Stepnél, úgy a Mitcheltonnál is vár rá egy stagiaire, vagyis tanulóidőszak, amit már ez év augusztusától megkezd a magyar bringás.

Peák elég egyenesen beszélt a terveiről: “A legnagyobb álmom a következő évre elég egyértelmű – elindulni a Magyarországról startoló Giro d’Italián, ráadásul mindezt magyar időfutambajnoki mezben. Elég ambiciózus vagyok. Szeretném az első profi győzelmemet megszerezni a következő évben. Nagyon jó lenne sikeresnek lenni, de persze ez az év a tanulásról is fog szólni, hogy hogyan reagál a szervezetem a magasabb intenzitású edzésekre és versenyekre” – mondta Peák.

A 2017-es Tour de Hongrie összetettjének második helyezettjéről a Mitchelton-Scott sportigazgatója, Matt White is pozitív véleménnyel volt: “Barnabás all-rounder versenyző. Tud sprintelni, jól meg az időfutamokon és tudja hogy kell a mezőnyben mozogni. A jövőben a csapat klasszikus sorában lehet majd helye Barnabásnak, illetve segítheti majd az első számú embereinket a sík szakaszokon” – mondta Matt White.

Peák Barnabás 2019-ben a nívós holland utánpótláscsapatnál a SEG Racing Academynél versenyzett, ahol sikerült nyernie egy szakaszt a Normandiai Körversenyen, illetve második lett az U23-asoknak kiírt Giro d’Italia nyolcadik szakaszán.

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet