A pihenőnap után nem várt nehéz szakasz a mezőnyre, a nap nagy részében csak „laza tekergetés” zajlott az ő szintjükön, ezután pedig újra a sprintereké volt a főszerep, ahol a győzelem sorsa ismét néhány centiméteren múlott.

Hirdetés
Hirdetés

A tegnapi, furcsa módon kedden tartott, ám jól megérdemelt pihenőnapot követően a versenyzők ismét nyeregbe ültek és a Pireneusok felé vették az irányt. A szerdai 11. szakaszon Toulouse városába érkezett a mezőny, ahol egy kellemesnek ígérkező szakaszt követően újra a sprinterek feszülhettek egymásnak. Legutóbb 2008-ban rendeztek itt befutót, ahol egy hasonlóan lapos szakaszt követően Mark Cavendish nyerte a hajrát.

A 167 km hosszú szakaszon végig a sprinterek csapatai kontrollálták a mezőnyt, akiknek nem kellett megszakadniuk, hogy rövid pórázon tartsák a nap szökését, melyet négyen alkottak, köztük a korábbi Tour de France-szakaszgyőztes Lilian Calmejane (Team Total Direct Energie) és Stephane Rossetto (Cofidis). A szakasz nagy része lassan csordogált, különösebb esemény nélkül, mindössze két 4. kategóriás emelkedő és a részhajrá emelte meg a versenyzők pulzusát.

A szakasz végéhez közeledve, 30 km-rel a vége előtt viszont egy bukás borzolta a kedélyeket, többen a földre kerültek, köztük a legrosszabbul Niki Terpstra (Team Total Direct Energie) és Giacomo Nizzolo (Team Dimension Data) nézett ki, előbbi fel is adta a versenyt. Az összetett esélyesek közül Quintana és Porte is fennakadt a keveredésben, nekik azonban hamar sikerült visszazárkózniuk.

5 km-rel a vége előtt az utolsó szökevényt is bedarálta a mezőny és a csapatok megkezdték a helyezkedést az élen. Az utolsó kilométereken Groenewegen (Jumbo-Visma) tökéletes felvezetést kapott, azonban a győzelmet néhány centiméterrel Caleb Ewan (Lotto Soudal) szerezte meg, aki első Tour de France győzelmének örülhet. A harmadik helyre Elia Viviani (Deceuninck-Quick Step) érkezett be. Ewan győzelmével, 10 egyéni szakaszon 10 különböző győztest ünnepelhettünk eddig a 2019-es Tour de France-on. Az összetettben nem történt változás, továbbra is Julian Alaphilippe (Deceuninck – Quick-Step) teker majd sárga trikóban.

A 2019-es Tour de France 11. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Fotók: A.S.O.

A tour alatt Wilier ruhák és kiegészítők -10% kedvezménnyel (x).


Kövesd velünk a 2019-es Tour de France történéseit. Mindent megtudhatsz a versenyről a flowcycle.hu/tour-2019 oldalon!

Hirdetés

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet