Főszponzora távozása után nem sikerült új támogatót találnia a CCC-nek, így egy mostanában bevett módszerhez nyúlt Jim Ochowicz csapatvezető: eladták World Tour licencüket a Wanty Gobert-nek.

Hirdetés

A jelenleg Circus – Wanty Gobert néven működő csapat a másodosztályban szerepel, méghozzá elég jól, több igen komoly győzelmet is szállítottak az elmúlt években. Elég régóta nyomják, amatőr csapatként 1974-ben kezdték, a profik közé csak 2007-ben, Storez-Ledecq Matériaux 2008: Groupe Gobert.com néven léptek fel (kontinentális szinten). A belga csapat már első évükben 1.2-est, 2010-ben meg már 1.1-es versenyt nyert. 2011-ben léptek prokontinentális szintre, legnagyobb sikerüket 2016-ban aratták: Enrico Gasparotto révén megnyerték az Amstel Gold Race klasszikust.

A Wanty 2018-as Tour de France kerete

Csapat szinten 2017-2019 között három alkalommal kaptak szabadkártyát a Tour de France-ra, ami egy nem francia csapattól szintén elég nagy dolog. A Circus 2020-ban kezdte el támogatni a csapatot, amely egy szerencsejátékkal foglalkozó vállalat. A Wanty és Gobert a két csapattulajdonos vállalkozó, Christophe Wanty és Ronald Gobert nevéből tevődik össze.

Már most is tekernek náluk World Tour szintet megjárt versenyzők (Van Poppel-testvérek és Yoann Offredo például), de azért még bőven van hely a CCC-ben ragadt nagyobb neveknek, így Ilnur Zakarin jövője is biztosítottnak látszik. Legalábbis gyanítjuk, hogy egy ilyen kaliberű versenyzőt nem tesznek utcára, azonban fontos megemlíteni, hogy nem összeolvadásról van szó, tehát a Wanty nem vállalt felelősséget a CCC-ben tekerő versenyzőkért és más csapattagokért. Valter Attiláról egyébként már tudjuk, hogy elígérkezett egy másik World Tour csapathoz, de az még nem derült ki, hogy melyik lesz az.

A CCC 2020-ban

A CCC csapatot tulajdonló Continuum Sports története 2007-re nyúlik vissza. A kontinentális szinten induló csapatot a BMC kerékpárgyár támogatta. Már második évükben prokontinentális szintre léptek, 2010-re pedig már látszott, hogy komoly szándékaik vannak, ugyanis leigazolták többek között azt a Cadel Evans-t is, akivel 2011-ben – első World Tour szinten teljesített évükben – Tour de France-t nyertek.

A csapat első megbicsaklása a BMC kerékpárgyár alapítója, Andy Rihs 2018-ban bekövetkezett halálakor történt. A kerékpárgyár kihátrált a csapat mögül, így a licencet a lengyel kerékpáros projekt, a CCC vette át (akik 2006 óta tevékenykedtek a kerékpársportban). A kaput a koronavírus-járvány tette be, felére csökkentették a versenyzők bérét, majd az is kiderült, hogy a CCC cipőmárka tulajdonosa sem kívánja tovább finanszírozni a csapatot.

Címlapfotó: Tdh.hu

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet