Kezd komolyan körvonalazódni, hogy kikről fog szólni a 2020-as Vuelta a Espana. Richard Carapaz és Primož Roglič manapság ritkán látható párharcát láthattuk a nyolcadik szakaszon.

A verseny a papírformának megfelelően a befutónak is helyszínt adó Moncalvillo emelkedőn kezdődött. Ekkor érték utol a szökevényeket, majd Alejandro Valverde kezdte az akciók sorozatát, de alig egy kilométeren belül kiderült, hogy mindez csak beetetés volt, a spanyol nem sokkal később le is szakadt az elejéről. A fő probléma nem ez, hanem hogy a Movistar egész nap igen komoly munkát végzett a mezőny élén, aminek az eredménye az lett, hogy Enric Mas ismét majd egy percet kapott az elejétől.

Hirdetés

A többiek ugyanis nem húzták be a féket, az első igazán komoly támadást Hugh Carthy (EF) mutatta be. A brit majdnem egy kilométeren keresztül tekert némi előnnyel, de a top esélyesek szűk csoportja szerelte ezt a támadást. Ezután Sepp Kuss, majd a vörös trikós Richard Carapaz és Primož Roglič akciója következett 2,6 kilométerrel a cél előtt, de néhányan, mint Dan Martin (Israel Start-Up Nation), Aleksandr Vlasov (Astana) és Hugh Carthy ezt az akciót is nullázták. Vlasov 1,6 kilométerrel a cél előtt szintén megpróbálkozott a támadással, és mivel jócskán le van maradva az összetettben, nagyon úgy tűnt, hogy hazaérhet.

Roglič azonban máshogy gondolta: nem sokkal az egy kilométeres kapu előtt Carapazzal a kerekén utolérte, és ott is hagyta az oroszt. Carapaz és Roglic még egyszer megkínálta egymást, de Roglič belül a 800 méteren el tudott lépni a vörös trikóstól, így a szlovén másodjára is szakaszt nyert ezen a Vueltán. Roglič fel is jött az összetett második helyére és hátránya már csak 13 másodperc Carapazzal szemben. Dan Martin továbbra is jó ezen a Vueltán, megjött a szakaszon harmadiknak és az összetetben is őrzi dobogós helyét.

A 2020-as Vuelta a Espana 8. szakaszának végeredménye és az összetett állása:


Címlapfotó: Photo Gomez Sport

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet