Teljesen mindegy, hogy az összetettről, a hegyi trikóról, vagy a szakaszgyőzelemről volt szó. A Giro d’Italia 11. szakasza a bátrakról szólt.

Hirdetés

Teljes káosz alakult ki a 161 kilométeres Bagno di Romagnába vezető úton. Az okok prózaiak voltak: az egyik maga a terep volt, hiszen négy hegy is szerepelt az itinerben, de egyik sem volt igazán magas és egyik sem magasodott a célban. A másik az a tény, hogy a tegnapi időfutamon sokan kaptak naplementét. Néhányan kifejezetten alibi futamot mentek, elég ha csak Campenaerts-et nézzük.

Ennek megfelelően a szakasz elején egy nem kisebb, mint 25 fős szökevénycsoport formálódott, akik közül az ominózus motorbalesetes szakaszon óriási hátrányt összeszedett Mikel Landa (Team Sky) és Omar Fraile (Dimenson Data) léptek el a második hegyen.

Landa és Fraile egészen az utolsó emelkedőig együtt tekert, míg fel nem zárkózott rájuk egy nagyobb üldözőcsoport. Landa ekkor le is szakadt, viszont nem sokkal később kialakult egy újabb elmenés, ismét Frailéval, valamint Rui Costával (UAE Team Emirates) és Pierre Rolland-nal (Cannondale Drapac).

A hármasra még felértek páran a cél előtti métereken, de Fraile lesprintelte a többieket és megnyerte a szakaszt. A 26 éves spanyol pályafutás legnagyobb sikerét aratta ezzel, valamint pontegyenlőséggel vezet a hegyi pontversenyben is.

Az összetett menők sem tétlenkedtek. Támadott Nibali és Pinot is, de előnyt nem tudtak kiharcolni egymással a célban. A nap inkább arról szólt, hogy a gyengélkedőknek minél több másodpercet osszanak ki. Így járt Geraint Thomas és Steven Kruijswijk (közel egy perc hátrány a többiekhez képest). Tejay Van Garderen viszont már korán leszakadt és 21 percet szorgoskodott össze a nap végére. Napról napra szűkül azok köre, akik pályázhatnak a rózsaszín trikóra, de a verseny még nagyon is nyitott.

A Giro d’Italia 11. szakaszának videós összefoglalója:

A 100. Giro d’Italia 11. szakaszának végeredménye:

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet