A Giro d’Italia 4., etnai szakaszán Javier Moreno (Bahrain Merida) olyat tett, amire a profi mezőnyben ritkán van példa.

Hirdetés

Vincenzo Nibali csapattársa Diego Rosával (Team Sky) került szóváltásba. Moreno agya eldurrant, és úgy meglökte versenytársát, hogy az a földön találta magát. A UCI kizárta Morenot a versenyből és 200 svájci frankra büntette.

A Bahrain Merida 32 éves bringása így emlékszik vissza az esetre: “A csapatársaimmal egy sorban haladva másztuk az utolsó hegyet, amikor bal oldalról jött a Sky sora és Rosa be akart furakodni elém. Mikor érzékelte, hogy ezt nem fogom engedni, felbosszantott, én pedig meglöktem őt, ami miatt sajnos elesett. Szeretnék elnézést kérni a viselkedésemért, és tisztázni szeretném: semmiképpen sem akartam, hogy elessen. Elnézést kérek a Team Sky-tól, a csapattársaimtól és a szponzoroktól is.” – mondta Javier Moreno.

Videón az eset közvetlen előzménye:

A Bahrain Merida csapat vezetője, Brent Copeland a következőt nyilatkozta az esetről: “Ez egy szerencsétlen szituáció volt, ami verseny közben, felfokozott állapotban előfordul. Javier cselekedete ettől függetlenül elfogadhatatlan és a Bahrain Merida csapat nevében mindenkitől szeretnénk elnézést kérni.”

Diego Rosa egyébként nem sérült meg az esésben csak bringát kellett cserélni. A Team Sky – egyelőre – nem kommentálta az esetet.

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet