Bemutatták a 2019-es Tour de Hongrie útvonalát, lássuk, hogy Valter Attila, Móricz Dániel és Karl Ádám mit gondolnak az egyes szakaszokról.

Hirdetés

Tavaly a Hongrie egyik pozitív meglepetése Karl Ádám teljesítménye volt, aki két szakaszon is a top 10-ben zárt, így 2019-ben jó esélye lehet egy erős eredményre: „A két félszakasz érdekes lehet számomra. A prológ is feküdhet nekem, jó sok a kanyar, szeretem az ilyen technikás pályákat. Az utolsó szakasz Székesfehérvári befutóval is egy jó lehetőség lehet, hiszen javarészt sík.” – árulta el észrevételeit Karl, aki több mint valószínű, hogy ismét a Magyar válogatott színeiben versenyez majd.

A 2018-as Tour de Hongrie összetettjének legjobb magyar versenyzője, a hegyi pontversenyben második helyen végző Valter Attila a 2019-es Magyar Körversenyre már új csapata, a CCC színeiben érkezik majd. Valter videoüzenetben osztotta meg észrevételeit az útvonallal kapcsolatban:

A 2018-as versenyen még a Kőbánya színeiben versenyző Móricz Dániel ezúttal már a Pannon Cycling Teammel vehet részt a Tour de Hongrie-n. Dani tavaly jól helyezkedett az utolsó szakaszon, a bukást kiderülve a nyolcadik helyen ért be, így nem kizárt, hogy Székesfehérváron is valami hasonlóra készül: „Én úgy gondolom, hogy az elején (Dina) Danit és Marcit fogjuk segíteni. Marci nagyon örült a szakaszoknak, főleg, hogy már a második nap több, mint 2000 méter szint lesz, ráadásul a Dobogó-kő környékén sokat szoktunk edzeni. A Kékes előtti két fél szakaszon talán lehet esélyem, főleg a másodikon, mert gyorsan regenerálódom és a sík terepen befújhat az oldalszél is. A tavalyi versenyből kiindulva a Miskolci szakasz sem lehetetlen, hiszen ha jó formában ér oda az ember, sprinterként is beérhet az élmezőnnyel. Ezen kívül az utolsó szakaszon jól szerepelni az mindig egy presztízskérdés, ráadásul viszonylag közel is lakok Székesfehérvárhoz, szóval…Majd teszek néhány kört arra 😉 ” – zárta gondolatait a 22 éves bringás.

Ha kíváncsi vagy az útvonal egyéb szakmai részleteire, olvasd el a versenyigazgatóval készült interjúnkat is.

Szilasi László: ezen az útvonalon akár minden nap megfordulhat az összetett

Címlapfotó: Tdh.hu, Pertorini Mario, Horváth György

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet