A Vuelta a Espana legelső szakaszán máris odaléptek az összetettre esélyesek, egyáltalán nem úgy tűnt, mintha egy háromhetes első napját látnánk.

Mivel a koronavírus miatt a hollandok visszaléptek az első három szakasz megrendezésétől, váratlanul mezőnyszakasszal kezdődött a 2020-as Spanyol Körverseny. Ennek megfelelően fikarcnyi esélyt sem adtak annak, hogy hazaérjen a szökés, 24 kilométerrel a cél előtt be is fogták az utolsó ellépőt. Közben az EF Educationnak akadtak nehéz pillanatai. Elesett Daniel Martinez a nap közepén, valamint 19 kilométerrel a cél előtt egy útszűkületben Michael Woodsnak is problémái akadtak. Szerencsére mindkettejük folytatni tudta a versenyt.

Hirdetés

Nagyon hamar kiderült, hogy ezen a napon máris kiderül, ki az, akinek semmi keresnivalója nem lesz a vörös trikóért vívott harcban. Chris Froome már az utolsó előtti hegyen elkezdett gumizni, de még meglepőbb volt, hogy az Indeos a füle botját sem mozdította érte. Olyannyira, hogy elöl húzták a sort, ezzel szépen be is dobták a gereblyét a mezőnybe.

4,5 kilométerrel a cél előtt történt meg a végső szelekció, a Jumbóból Sep Kuss támadott, és egyedül Richard Carapaz, Primož Roglic, Esteban Chaves, Daniel Martin és Enric Mas bírt az amerikaival. Ebben a csoportban sorozatosak voltak a támadások, bár néhányan fel is értek közben a spiccre. A legjobbkor, az egy kilométeres kapunál végül Primož Roglič indított, és a szlovén címvédőt nem is érték utol. Roglič így rögtön vissza is öltözött vörösbe a tavalyi győzelme után. Csapatával is elégedett lehet, hiszen öten fértek be a top 20-ba, bár Dumoulin máris 50 másodpercet kapott a győztestől. Az Astana is elbúcsúzhat az összetett reményektől, Vlasov máris közel öt percet zsákolt, Froome több mint 11 perces hátrányban jött meg.

A 2020-as Vuelta a Espana 1. szakaszának végeredménye és az összetett állása:

Címlapfotó: Unipublic

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet