Itt az év utolsó napja, így mi is kicsit visszatekintettünk, melyek voltak a legnépszerűbb túraajánlataink idén. Összességében elmondható, hogy családi programokkal összeköthető és a főváros közeli túraajánlatokat szerettétek a legjobban. 

1. Kis-balaton kerékpártúra
A kör rövid változata 58 kilométer, de az extra látnivalókkal feltornázható 90-ig is. Van benne minden, ami ebben a térségben érdekes lehet. Madárles, Matula kunyhó és ha úgy szeretnéd, akkor emelkedőkkel is nehezíthető a túra. Sok kiegészítő program és csodás környezet vár rád ezen a sokoldalú kerékpáros útvonalon.

Hirdetés

A Balaton egyik legszebb arca – Kis-Balaton kerékpártúra

2. Naplás-tó kör
Ez a legrövidebb, legaranyosabb és az egyik legnépszerűbb körünk, mely a fővárosból indul. Mindössze 26 kilométer hosszú útvonal, de pont ezért lehet igen népszerű családdal, gyerekekkel végigmenni rajta. A Szilas patak természetközelisége teljesen elfeledteti velünk, hogy a főváros közelében bringázunk.

A kertvárosi bringasztrádák nyomában – Naplás-tó kör

3. Az Által-ér menti kerékpárút
Ez az útvonal nem véletlenül lett 2020-ban is nyertes, továbbra is hihetetlen népszerűségnek örvend. A Gerecse közelsége és szépsége sokakat csábít túrára Budapestről is. A 36 kilométerest kört nemcsak kipróbálni kötelező, de ismételni is erősen ajánlott. ?

Bicikliút a Gerecse lábánál, amiből egyszer nem elég

4. Budapest-Dunakeszi
Ismét nem megyünk messzire a fővárosból, csupán az agglomeráció egyik legnagyobb városáig Dunakesziig. Ez a kiemelkedő jelentőségű szakasz kicsit kilóg a kerékpártúrák közül. Ugyanis ezt a szakaszt a fővárosba ingázó kerékpárosok fogják leginkább értékelni.

Megnéztük, milyen a Budapest-Dunakeszi bringaút

5. Esztergom-Budapest
Ezúttal egészen Esztergomig kalandozhatunk Budapestről. A túratáv 78 kilométer és az első Esztergomig tartó szakaszt vonattal tehetjük meg, majd onnan tekerhetünk vissza a fővárosba. Átlagos erőnléttel és bringával szuper egynapos bringás program lehet, valószínűleg ezért volt olyan népszerű olvasóink körében is.

Esztergom-Budapest 1 napos bringatúra

Ha a bringád éppen téli álmot alszik és valamelyik útvonalat még nem próbáltad a fentiek közül, akkor tavaszra már most tervezz vele! Ha pedig a haladó bringások közé tartozol, és saját útvonaljavaslatod van, akkor oszd meg velünk is! ?

Hirdetés
Online marketinges szakemberként dolgozom és szenvedélyesen szeretem a kerékpározást. Ennek a két területnek az ideális ötvözete számomra a Flowcycle. Itt egy igazán nemes cél érdekében használhatom a szaktudásom arra, hogy minél szélesebb körben népszerűsíthessük a kerékpározást és a fenntartható életmódot.

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet