Nem akármilyen kezdeményezéssel próbálja ösztönözni az új-zélandi Make Collective vállalat a kollégáit arra, hogy kerékpárral járjanak be dolgozni.

Konkrétan napi 5 dollárt ajánlnak fel annak, aki hajlandó nyeregbe pattanni, hogy biciklivel közlekedjen a munkahelyére. A nagyon elszántaknak pedig, akik több mint hat hónapig résztvevői ennek a programnak, napi 10 dollárt ajánlanak fel. A pénzt év végi bónuszként zsebelhetik be a dolgozók.

Hirdetés

A cég főnöke, Tim Chesney szintén nagy kerékpáros. Szerette volna arra ösztönözni a körülötte lévő embereket, hogy ők is gyakorolják ezt a hasznos tevékenységet. Fitté tesz, egészséges, környezettudatos és még az utazást is élménnyé varázsolhatja. Chesney a legjobb ösztönzést erre a megoldásra a pénzben látta.

Christchurch városában, ahol ez a kis cég is működik, egyre nagyobb figyelmet szentelnek a kerékpáros infrastruktúra kiépítésére, növelve ezzel a biciklisek biztonságát. Ez pedig kulcsfontosságú abban, hogy minél többen kerékpárra merészkedjenek. Chesney reméli, hogy a jövőben majd más vállalatok is csatlakoznak a kezdeményezéshez, akár Új-Zélandon, vagy a világ más tájain.

Magyarországon is vannak ösztönző kampányok. Például a korábban népszerű Bringázz a munkába! kampányt a következő hónapokban indítják ismét újra.

Tavasszal újraindul a Bringázz a Munkába kampány

Arról, hogy milyen előnyei vannak annak, ha bringával jársz munkába, suliba, az alábbi cikkeinkben írtunk korábban:

Miért jó bringával munkába járni?

A kerékpáros fejlesztések tízmilliárdokat hoznak a gazdaságnak

Hirdetés
VIACycling industry

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet