Tizenkilenc csapat 129 kerékpárosa lesz ott a siófoki rajtnál augusztus 14-én. Szalontay Sándor és Peák Barnabás idén kihagyja a versenyt, de nézzük, rajtuk kívül hány hazai kerékpárosnak szurkolhatunk majd a Tour de Hongrie-n!

A kategóriaváltásnak köszönhetően 2018-ban már három másodosztályú (Pro-kontinentális) csapat is részt vesz majd a Magyar Körversenyen. A Giro d’Italián rendszeresen résztvevő olasz Androni-Giocattoli-Sidermec, a 2017-ben szintén Giro-résztvevő lengyel CCC Sprandi Polkowice (ami jövőre a BMC utódjaként az első osztályba lép) és az amerikai Team Novo Nordisk versenyzői érkeznek majd a másodosztályból.

Hirdetés

Az olasz csapat nem akármilyen sorral érkezik, hiszen több olyan kerékpáros is tiszteletét teszi nálunk, akik a Girón is ott voltak. Manuel Belletti például a Girón öt szakaszon is a Top10-ben volt a sprintbefutóknál és 2010-ben a szakaszsiker is összejött neki.

A CCC-ből az a Jan Tratnik lesz az elsőszámú ember, aki a 2015-ös Hongrie-n az utolsó, Gyöngyös-Budapest szakaszt nyerte és 2011-ben abban a Quick-Stepben is kipróbálhatta magát, ahová most Peák Barnabást hívták meg.

A Novo Nordisk története önmagában megér egy misét, hiszen a csapatból mindenki cukorbeteg. Indultak idén az Abu Dhabi és a Dubai Körön valamint a Milánó-Sanremón is, úgyhogy vélhetően velük is kell számolni majd.

Magyarok a Tour de Hongrie-n

A kategóriaváltás egyik hátulütője volt, hogy kevesebb magyar csapatot láthatunk majd a mezőnyben, de a Pannon Cycling Team megalakulásával és a magyar válogatott szerepvállalásával így is 19 magyar kerekesnek szurkolhatunk majd.

A luxemburgi Differdange-Losch csapatában a legelőkelőbb rajtszámot kapta a 2014-es országúti magyar bajnok Rózsa Balázs, aki 2016-ban a legjobb magyarként végzett az összetettben. Csapatában viszont ott lesz a Hongrie 2015-ös összetett győztese, Tom Thill is.

A Pannon Cycling Teamből mindenkivel szóba állhatunk majd magyarul, hiszen a Simon Péter, Szatmáry András, Holló Botond, Filutás Viktor, Kriván András, Szöllősi Ferenc, Szabó Miklós alkotta keretből mindenki magyar anyanyelvű.

Technikailag a Team Novakban nem teker magyar nemzetiségű kerékpáros, de a paralimpiai bajnok és egyben a csapat tulajdonosa Novák Károly Eduárd, valamint Sebestyén Szabolcs, Balázsi Lóránt és László Péter székelyföldi születésűek, így biztosan könnyen el lehet kapni majd őket is egy pár szóra.

Újra itt lesz a MyBike Stevens csapata is, ahol Pelikán János és Kusztor Péter is teker. Kusztor minden bizonnyal remek formában érkezik a Tour de Hongrie-ra, hiszen néhány héttel korábban ő nyerte a V4 Special Series versenyt. Friss: sajnos nem láthatjuk majd a mezőnyben, kulcscsontját törte a Cseh Körversenyen.

Kusztor Péter nem lesz ott a Tour de Hongrie-n

A Kőbánya Cycling Teamből a pálya európa bajnoki ezüstérmes Lovassy Krisztián, valamint Móricz Dániel és Lóki Bence képviseli hazánkat.

A Magyar válogatottban a monacóban légióskodó Karl Ádám kapta a legelőkelőbb rajtszámot. Rajta kívül Minkó Rolandnak, Pályi Csabának, Solymosi Mártonnak, Gönczy Gergőnek, Vígh Zoltánnak és Pápai Ádámnak szurkolhatunk majd.

A 2018-as Tour de Hongrie rajtlistája:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Letöltés [559.12 KB]

tour-de-hongrie-rajtlista

Címlapfotó: tdh.hu / Bellus Áron

Hirdetés
A bringázás mellett az írás volt az első olyan dolog az életemben, ami több, mint két hétig le tudott kötni és ez máig is tart. Ebből lett a Flowcycle, ahol az a célom, hogy bemutassam, a bringa nem csak szimplán egy eszköz, hanem megoldás korunk legtöbb égető problémájára. És mellette piszkosul élvezetes is!

Hozzászólnál, vitatkoznál? Itt megteheted!

Ne felejtsd el a hozzászólást!
Kihagytad a nevet